Performer

Γεια σου Πιτσιρίκο,
Δύο μέρες ακόμα στην Ελλάδα μείνανε και σήμερα το βράδυ βρέθηκα στο πανέμορφο Ναύπλιο. Κόσμος πολύς, ζευγάρια πιασμένα χεράκι-χεράκι, δεκάδες παιδιά να τρέχουν στην όμορφη πλατεία και το 61% των περαστικών να κρατούν στο χέρι από ένα παγωτό χωνάκι.

Ο φωτισμός της υπεροχής πλατείας με τον πλάτανο και το θαυμάσιο κτίριο του αρχαιολογικού μουσείου, μοναδικός.

Πιο μοναδικό το ολογιομο φεγγάρι του Αυγούστου να στέκει ψηλά πάνω από το Παλαμήδι.

Κι εκεί που καθόμαστε παραδομενοι στην ζέστη και στην μαγεία της αυγουστιατικης νύχτας, ενας νέος άνδρας με μακρύ μούσι και ψιλοαστεία αμφίεση παίρνει θέση στην πλατεία, ανοίγει την μικρή παλαιομοδιτικη βαλιτσούλα του, βάζει μουσική, βγάζει μερικές διάφανες μπάλες και δύο φωτεινές βέργες, φωνάζει δυνατά “τσίρκο” κι αρχίζει την παράσταση.

Σύντομα έχει μαζευτεί τριγύρω του ένα πλήθος ανθρώπων που τον χειροκροτεί.

Ο performer κάνει απίθανα πράγματα με τις διάφανες μπαλιτσες και τις φωτεινές ράβδους Δεν είναι απλά ένας ζογκλέρ, είναι συνάμα και χορευτής.

Αληθινά διασκεδαστικός τύπος, γνήσιος καλλιτέχνης του δρόμου από εκείνους που τόσο πολύ μου άρεσαν από την εποχή που ήμουν παιδί.

Όταν τελείωσε η παράσταση, υποκλίθηκε στο κοινό, συστήθηκε λέγοντας μας πως τον λένε Γιώργο κι έβγαλε την τραγιάσκα του, λέγοντας πως θα ήταν πολύ όμορφο για αυτόν, αν κάποιοι από εμάς μπορούσαν να του χαρίσουν ένα χαμόγελο.

Δύο ώρες μετά, βολτάροντας μες στα στενά της παλιάς πόλης, συνάντησα ξανά τον Γιώργο.

Κρατούσε αγκαζέ την σύντροφό του, που έσπρωχνε ένα μικρό καροτσάκι με το μωρό τους.

Τα βλέμματα μας συναντήθηκαν και χαιρετηθήκαμε.

Σκέφτηκα πόσο τυχερό ειναι το κοριτσάκι του Γιώργου και πόση περηφάνια θα πρέπει να νιώσει, όταν μεγαλώσει που έχει πατέρα σαν αυτόν.

Έναν υπέροχο διασκεδαστή ψυχών. Έναν έντιμο χαμογελαστό άνθρωπο.

Πιο κάτω σε μια ταβέρνα live μουσική. “Μια μέρα θα το γράψει η ιστορία πως διώξανε από την Αθήνα τα θηρία …”.

Και τότε, θυμήθηκα πως σε 3 βδομάδες θα έχουμε ξανά εκλογές και πως μετά θα αλλάξουνε ξανά όλα!

“… Πως διωξανε βασιλείς και βουλευταδες, τους μασκαράδες και τους ψευταραδες.

Φιλιά πολλά

Ηλίας

Υ.Γ. Όπα!!!

(Αγαπητέ Ηλία, είναι ένας μαγικός μήνας ο Αύγουστος στην Ελλάδα, και μας κάνει κι εμάς μάγους και μαγικούς. Τώρα μπαίνει ο μαγικός Σεπτέμβριος -ο μήνας που αγαπάω- και θα κάνουμε και θαύματα. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.