Timing

Φίλε Πιτσιρίκο
Στις ζωές όλων εμάς των απλών ανθρώπων, οι απογοητεύσεις αποτελούν συνήθως τον κανόνα και οι διαψεύσεις την καθημερινή μας ρουτίνα. Το ίδιο φυσικά και οι δικαιολογίες και οι καθησυχασμένοι. Όλα θα πάνε καλά, όλα μπορούν να γίνουν και φυσικά να διορθωθούν. Παρήγορα λόγια και σκέψεις μα δυστυχώς ψεύτικες.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στον χρόνο, όπου τα πάντα γίνονται.

Υπάρχουν όμως και άλλες που αποτελούν σημεία χωρίς επιστροφή με την έννοια ότι έχεις μονάχα μια ευκαιρία για να αρπάξεις την πιθανότητα που μπορεί να σε οδηγήσει παραπέρα ή αλλού.

Έτσι νομίζω χάθηκε η ευκαιρία για την πλατφόρμα και τους λοιπούς διαφωνούντες του ΣΎΡΙΖΑ να συνεχίσουν στον δρόμο του ΟΧΙ, όταν δεν προχώρησαν στην ανεξαρτητοποίησή τους αμέσως μετά το δημοψήφισμα όταν ο Τσίπρας συναντήθηκε με τα υπόλοιπα μνημονιακά καθάρματα.

Από την στιγμή που δεν κινήθηκαν γρήγορα κι αποφασιστικά, το τρένο χάθηκε.

Τώρα πια, χρειάζεται να μετρήσει ο χρόνος ξανά από την αρχή και η Αριστερά να δώσει αγώνα, προκειμένου να ξεπεράσει τις παιδικές της ασθένειες και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού.

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι υπάρχει ακόμα χρόνος ούτε ότι θα δοθεί μια νέα ευκαιρία στην αντιμνημονιακη Αριστερά.

Δυστυχώς, τα πράγματα φαίνεται πως εξελίσσονται διαφορετικά από ότι περιμέναμε. Ή αποχή θα είναι μεγάλη.

Το κόμμα του Λαφαζάνη δεν πρόκειται να πάρει μεγάλα ποσοστά.

Το ΚΚΕ θα ενισχυθεί ελάχιστα.

Ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα είναι στην Βουλή, κι από ό,τι φαίνεται θα ενωθεί εις σάρκα μια με το κόμμα του Λαφαζάνη πολύ γρήγορα μετά από τις εκλογές.

Γελοίοι τύποι σαν τον Λεβέντη θα προστεθούν στους λοιπούς καραγκιόζηδες τύπου Θεοδωράκη στο Κοινοβούλιο της αποικίας.

ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ θα είναι πιθανότατα εκτός.

Και η πρωτιά θα παιχθεί στο νήμα μεταξύ Τσίπρα και ΝΔ.

Όποιος βγει πρώτος θα κάνει κυβέρνηση και ο δεύτερος θα τάζει ως αξιωματική αντιπολίτευση και θα κόπτεται πως θα εφάρμοζε αποτελεσματικότερα ή με μεγαλύτερη ευαισθησία το μνημόνιο.

Οι νεοναζί, με αιχμή το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ίσως και να ενισχυθούν σημαντικά.

Πραγματικά, ένα σκηνικό αηδιαστικό και αποκρουστικό που δεν πρόκειται να συγκινήσει κανέναν.

Το timing για την ενδεχόμενη επικράτηση του ΟΧΙ στην κοινωνία χάθηκε.

Μόλις ξανάρθει η ώρα, ελπίζω να αφήσουμε το ζύγι και να κινηθούμε γρήγορα με μοναδικό γνώμονα τις αρχές μας και όχι το υποτιθέμενο συμφέρον μας. Δεν ξέρω πότε κι αν θα έρθει αυτή η στιγμή σύντομα.

Παραφράζοντας τον μπάρμπα Νίκο, να κλείσω λέγοντας “πως δεν πιστεύω τίποτα , δεν ελπίζω τίποτα, δεν με αφήνουν να νιώσω πως είμαι ελεύθερος”.

Ίσως γιατί τελικά τα δεσμά είναι τόσα που σε αναγκάζουν να σκέφτεσαι πως και “το να είσαι ζωντανός” αρκεί.

Φιλιά πολλά

Ηλίας

Υ.Γ. Συμφωνώ μαζί σου ότι οι εκλογές θα γίνονται πια κάθε 6 με 12 μήνες. Ή πολιτική ανικανότητα τόσο της μνημονιακης όσο και της αντιμνημονιακης παράταξης δεν κρύβεται πια με τίποτα.

(Αγαπητέ Ηλία, έχουμε τουλάχιστον 28 ημέρες μέχρι τις εκλογές. Είναι πάρα πολλές. Επειδή έζησα το θεαματικό φούντωμα του Όχι στο δημοψήφισμα μέσα σε πολύ λίγες ημέρες πριν από δυο μήνες, δεν θα κάνω πρόβλεψη για το αποτέλεσμα. Άλλα μου λέει το μυαλό, και άλλα το στομάχι. Το στομάχι μου λέει θετικά πράγματα. Βέβαια, θα έχουμε εκλογές πάλι σύντομα. Αλλά το παιχνίδι δεν παίζεται στις εκλογές. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι cool. Κι άσε τους άλλους να χτυπιούνται. Πάντως, υπάρχει βουβαμάρα στην κοινωνία. Καλό είναι αυτό. Μπορεί να σκέφτονται. Έτσι, για αλλαγή. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.