Η Κυψέλη

Καλημέρα πιτσιρίκο,
ζω στη Γαλλία και παρακολουθώ από μακριά -δυστυχώς ή ευτυχώς- τις εξελίξεις.
Μαυρίζει η ψυχούλα μας εδώ στα ξένα με αυτά που βλέπουμε και ακούμε με τις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Τέλος πάντων, με αφορμή την πρωτοβουλία για τους παραγωγούς, σου στέλνω το λινκ για μια πρωτοβουλία πολιτών σχετική με τους παραγωγούς και τη διανομή των προϊόντων:

https://laruchequiditoui.fr/fr

Η Κυψέλη μαζεύει τις προσφορές από τους παραγωγούς ανά τη Γαλλία.

Υπάρχει ένα site που μαζεύονται οι παραγγελίες και κάθε Παρασκευή μαζευόμαστε όλες οι μελισσούλες στην κάθε κυψέλη και παραλαμβάνουμε προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, φρέσκα και, κυρίως, σε καλές τιμές.

Ψάξε το, αν θες. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα αλλά είναι μια ιδέα.

Φιλικά

Σοφία

(Αγαπητή Σοφία -που έχεις το όνομα της αγαπημένης μου γιαγιάς-, υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα αλλά έχω την εντύπωση πως είναι τοπικές και περιορισμένες, ενώ δεν έχουν και την προβολή που τους αξίζει, ώστε να τις πληροφορηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσαν αυτές οι πρωτοβουλίες να διατηρηθούν αλλά, παράλληλα, να ενωθούν κεντρικά σε ένα site, ώστε να αποκτήσουν άλλη δυναμική. Το γαλλικό site που μου έστειλες είναι δημοφιλές στην Γαλλία αλλά όχι όσο θα έπρεπε, για μια τόσο μεγάλη χώρα· έκανα τη σύγκριση με το μπλογκ μου, για να καταλάβω πόσοι το επισκέπτονται· το επισκέπτεται το 1/4 των αναγνωστών του μπλογκ μου. Οι Έλληνες παραγωγοί πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους σαν πολίτες και πατριώτες, σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση για τη χώρα μας και για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα ακόμα και από τους Γάλλους, οι οποίοι έχουν μια σημαντικότερη παράδοση, ως κοινωνία, από εμάς. Σοφία, θα τα κάνουμε όλα. Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται πως μπορεί πια να στηριχτεί μόνο στις δικές της δυνάμεις. Οι πολιτικοί μας πούλησαν. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.