Παράγουμε περισσότερους ηλίθιους από όσους μπορούμε να καταναλώσουμε

Βλέπω πιτσιρίκο πως τις τελευταίες μέρες γίνεται μια κουβέντα από αναγνώστες για το τι παράγει και τι δεν παράγει η χώρα μας και θέλω να ενημερώσω όλους εδώ τους συναγωνιστές ότι παράγουμε πολλούς ηλίθιους. Σε πολλές μορφές, με πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Άλλοτε με χαρακτηριστικά δουλικότητας, άλλοτε κανιβαλισμού και άλλοτε ως μνημονιακά ζόμπι που «δε θα επιβιώσουν χωρίς ευρώ και ΕΕ».

Δυστυχώς, η εργατική τάξη και ο λαός «χωρίζονται» σε δύο τάσεις, η μία είναι αυτή της χειραφέτησης και η άλλη της υποταγής.

Ε, οι ηλίθιοι είναι το συντριπτικό ποσοστό των υποταγμένων εκμεταλλευομένων, άλλοι εν γνώσει τους άλλοι χωρίς να ξέρουν τι παίζει στον κόσμο.

Είναι εκείνοι που έχουν τις μικροαστικότερες των απόψεων γιατί ακόμα νομίζουν ότι θα υπάρξει η ώρα που θα γίνουν κι αυτοί αστοί. Ή το παιδί τους. Οι κυρ Παντελήδες της κοινωνίας για να καταλάβεις.

Αυτοί είναι οι ηλίθιοι. Και είναι και επικίνδυνοι. Και μπορεί να είναι πουτανάκια των αστών αλλά δυστυχώς εμείς του ανεχόμαστε καθημερινά.

Είναι πολλοί Πιτσιρίκο. Περισσότεροι από όσους μπορούμε να καταναλώσουμε.

«Χούντα μας χρειάζεται», «αν βγούμε από το ευρώ θα πεινάσουμε», «κόκκινος φασισμός».

Είναι κάτι σαν τζιχαντιστές του συντηρητισμού σε θέματα κοινωνιολογικά και τιμούν το πατρίς-θρησκεία-οικογένεια λέγοντας πως δεν είναι χρυσαυγίτες (κρυφά είναι).

Βέβαια, δεν θα δεχτούν ποτέ ότι οι κομμουνιστές πολέμησαν και πολεμάνε για τούτο το λαό και το μόνο θετικό που είδαν ήταν η συγκυβέρνηση με το Μητσοτάκη.

Βαριέμαι να γράψω άλλα χαρακτηριστικά. Είμαι σίγουρος ότι αυτά φτάνουν και περισσεύουν και κάτι θα βρεις να προσθέσεις κι εσύ.

Κομαντάντε Σ

Υ.Γ. Νομίζω ότι είμαστε στη φάση που ο καπιταλισμός κατόρθωσε να τελειοποιήσει την παραγωγή των ηλιθίων κυρίως ποιοτικά. Ποσοτικά όλο και περισσότερος κόσμος ξυπνάει. Μυρίζει επανάσταση.

(Αγαπητέ φίλε, δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Ελλάδα είναι το βασίλειο του μικροαστισμού. Και ο μικροαστισμός αποβλακώνει. Υπάρχει η φυσική ηλιθιότητα και η επίκτητη. Η ηλιθιότητα παλεύεται με επιμόρφωση, γιατί είναι προτιμότερος ένας μορφωμένος ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο. Πάντως, η ιδιωτεία της κεφαλαιοκρατίας -που οι ευαίσθητοι την λένε “ελεύθερη οικονομία”- οδηγεί ντουγρού στην ηλιθιότητα. Ο καθένας για την πάρτη του είναι ο σίγουρος δρόμος για την ηλιθιότητα. Γενικά, τους ηλίθιους καλό είναι να τους αποφεύγεις. Το να πάθεις κακό κοντά τους είναι απλά θέμα χρόνου. Όποιος το ξέχασε αυτό, το πλήρωσε. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.