Ήρωες το 1940, κότες το 2015

JO DIΦίλε πιτσιρίκο,
Το νόημα της σημερινής μέρας; Τιμούμε τους ήρωες του 1940, μα είμαστε ανάξιοι. Το 1940 υπήρξε ηρωική αντίσταση, τώρα ντροπιαστική και σχεδόν καθολική παράδοση στους Γερμανούς.

Είπαμε, οι Γερμανοί είναι μάγκες. Έχουν δικαίωμα να κάνουν παγκόσμιους πολέμους, να σκοτώνουν, να ρημάζουν,να κλέβουν, να χρωστάνε στους πάντες, να κουρεύουν το χρέος τους, ό,τι γουστάρουν.

Εμείς, οι νεοέλληνες, δεν έχουμε καμιά σχέση με τους ήρωες του ’40. Καμία αντίσταση, παραδοθήκαμε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Χαιρετίζω τον φίλο Άρη, τον φίλο Ηλία, το φιλαράκι το Παόκι και ατέλειωτους ακόμη από τους αναγνώστες που -με τα όσα γράφουν κατά καιρούς- τουλάχιστον δείχνουν οτι υπάρχει κι άλλος δρόμος, τον οποίο όμως δυστυχώς δεν ακολουθεί η πλειοψηφία.

Τελειώνοντας, θα μου συγχωρήσεις μια φράση που λέγεται κατά κόρον ακόμη και στη Βουλή και περιγράφει την κατάσταση της παραδομένης χώρας μας:

στα τέσσερα

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, είναι ακριβώς αυτό που έγραψε ο Jo Di. Οι σημερινοί Έλληνες γιορτάζουν το ΟΧΙ του 1940, χωρίς να έχουν καμία συναίσθηση της δικής τους παράδοσης και του ξεπουλήματος της πατρίδας τους. Τα ψέματα, οι εθνικοί μύθοι και οι ψευδαισθήσεις συνεχίζονται. Η κατάληξη θα είναι τραγική. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.