Δυο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα

Γεια σου πιτσιρίκο,
Και στα έντονα καιρικά φαινόμενα, και στα σχολεία, και στα νοσοκομεία, και παντού, το κράτος απουσιάζει. Μόνο να μας τα παίρνουν ξέρουν.

Δυο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Γιατί οι πολίτες να πληρώνουν εισφορές, αφού δεν θα πάρουν σύνταξη;

2. Γιατί οι πολίτες να πληρώνουν εφορία, αφού τα λεφτά πάνε στους νταβατζήδες;

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, λογικότατα τα ερωτήματά σου. Η πρώτη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι “επειδή οι πολίτες είναι χάπατα, ραγιάδες και καθυστερημένοι”. Βέβαια, πολλοί πολίτες δεν πληρώνουν ούτε εισφορές, ούτε εφορία, επειδή δεν έχουν. Οι υπόλοιποι πολίτες δεν το έχουν καταλάβει αυτό -ούτε πως κι αυτοί δεν θα έχουν να πληρώσουν εισφορές και εφορία πολύ σύντομα-, οπότε πληρώνουν και το παίζουν πως ζούν σε ένα κανονικό κράτος. Αλλά αυτό είναι μια ψευδαίσθηση. Το σύστημα που διέλυσε τη χώρα καταρρέει. Λίγες μπουνιές και κλωτσιές χρειάζονται ακόμα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.