Επιχειρηματική ιδέα

Πιτσιρίκο καλημέρα.
Μου ήρθε μια σούπερ επιχειρηματική ιδέα και είσαι ο πρώτος που σκέφτηκα να το πω, μιας και έχεις κάνει σχετικό ποστ περί παραγωγής και επιχειρηματικότητας.

Λοιπόν πιτσιρίκο, ας ανοίξουμε μια τράπεζα.

Όχι νύχτα με φακούς και full face σκούφους. Κανονικά. Με έναρξη στην εφορία.

Επιχειρήματα υπέρ αυτής της κίνησης; Πολλά.

1ον: Είναι οι μόνες επιχειρήσεις που δεν θα κλείσουν ποτέ.

2ον: Είναι κάθε μέρα τίγκα στον κόσμο.

3ον: Τώρα με τα capital controls και την επέκταση του plastic money ως τρόπο συναλλαγών θα είναι πιο τίγκα στον κόσμο.

4ον: ΔΕΝ χρεωκοπούν ΠΟΤΕ. Πάντα υπάρχει ένας -ή και περισσότεροι- καλός λόγος για να μπουκώνονται με το χρήμα του κοσμάκη, για να “μην καταρρεύσει το σύμπαν”.

5ον: Ό,τι λαμογιά και να κάνει το αφεντικό της τράπεζας, δεν τρέχει κάστανο -εκτός κι αν ανοίξουμε στην Ισλανδία- γιατί δεν φταίει αυτός. Η κρίση φταίει. Σαν να λέμε, η βροχή.

6ον: Ό,τι μαλακία επένδυση και να κάνει το αφεντικό, πάλι δεν τρέχει κάστανο, γιατί το καλό κράτος και η πιο καλή ΕΕ, θα στίψει λίγο ακόμα τον συνταξιούχο και θα πληρώσει τα σπασμένα, γιατί, τι νομίζατε δηλαδή οτι είναι η τράπεζα; Το καφενείο του μπαρμπα-Μήτσου, που τόλμησε ο αχρείος, ο απατεώνας, ο τυχοδιώκτης να χρωστάει στην εφορία 300 ολόκληρα ευρώ και καλά του κάνανε και του κατασχέσανε το μαγαζί αφού ήταν τέτοιος; Η τράπεζα στηρίζει τον πλανήτη, ανόητοι.

7ον: Γιατί αν υπήρχε τρόπος να υπάρχει μια τράπεζα -τύπου Ρομπέν των δασών- , θα ήταν και γαμώ τα τρολλαρίσματα ρε πιτσιρίκο. Να καταφέρεις να έχεις τα χαιδολογήματα που απολαμβάνουν οι τράπεζες, αλλά να παίζεις υπέρ των πολλών. Δεν ξέρω τον τρόπο. Ίσως και να μην υπάρχει. Αλλά και μόνο στην ιδέα, αγαλλιάζω.
Αυτά.

Υ.Γ. Πλέον δεν ασχολούμαι ούτε να διαβάσω στο internet τις ειδήσεις. Σε κάποια site δε, έχω να μπω από τις 21 Σεπτεμβρίου. Με απογοήτευσαν κάποιοι πάρα πολύ. Κρίμα. Όσο μεγαλώνω μαθαίνω βέβαια. Αλλά γίνομαι όλο και πιο καχύποπτος και δεν μου αρέσει αυτό, ρε γαμώτο.

Να είσαι καλά, πιτσιρίκο. Και να συνεχίσεις αυτό που κάνεις. Χαλαράάάά…

Νίκος Ρ.

(Αγαπητέ Νίκο, σιχαίνομαι τις τράπεζες. Ούτε κάρτα δεν είχα. Αν είναι κάτι που δεν θα συγχωρήσω ποτέ στον Τσίπρα και την παρέα του είναι που οδήγησαν επίτηδες την χώρα στα capital control, και εμένα στα ATM. Ωραία ιδέα, όμως. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.