Μεγάλες αποκαλύψεις;

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Ελπίζω να ζήσω αρκετά ώστε να διαβάσω στη σελίδα της ΣΙΑς πως ο Αλέξης ήταν πλερωμένος πράκτωρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Γιατί, αν δεν είναι, συγκρίνεται σαν πράκτωρ μόνο με τον Θου Βου.

Οι Έλληνες τραβάμε άραγες τις μου(σ)ότριχές μας κάθε φορά που ανατέλλει ο ήλιος από την έκπληξη;

Και άντε καλά, όταν η πληροφόρηση ήταν ελεγχόμενη από το σύστημα, τώρα τι ακριβώς μας φταίει;

Δηλαδή, τι σκατά πρέπει να γίνει για να καταλάβει κανείς πως μας κυβερνάνε οι ξένοι και όποιος μας κάθεται στο σβέρκο είναι με τις ευλογίες και τις εντολές των ξένων;

Φαντάζομαι την Μέρκελ να σκάει μύτη και να βγάζει διάγγελμα:

“Γίδια του κερατά που πιστεύετε ό, τι μαλακία σας λένε, ακούστε για μια φορά την αλήθεια. Εδώ και σχεδόν διακόσια χρόνια σας κυβερνάμε. Κωλοφεράντζα μετά τους Τούρκους σας πήραμε. Φτιάχνουμε την πολιτική σας, διορίζουμε τους πολιτικούς σας και παίρνουμε τις αποφάσεις για εσάς.

Η ιστορία που σας διηγούνται στα σχολεία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι αυτοί που έχετε μάθει να λέτε ήρωες ήταν απλοί άνθρωποι που απλά πίστευαν σε φούμαρα που τους πούλαγε ο κάθε οπορτουνιστής και κατέληγαν σαν το σκυλί στο αμπέλι. Δεξιοί και αριστεροί απλά όργωναν το χωράφι για να πουλήσουν τη σοδειά στον επόμενο τσιφλικά αδιαφορώντας για το κόστος.

Στην πραγματικότητα, η χώρα σας είναι ένας τόπος που τραβήξαμε γύρω πέντε γραμμές, τα ονομάσαμε σύνορα και αναστήσαμε μια “εθνική ταυτότητα” ενός αρχαίου λαού χαμένου αιώνες πριν και σας πείσαμε πως είστε απόγονοί του.

Εδώ και καιρό πετάμε σε αυτό το χωράφι χρήμα με το ένα χέρι, το παίρνουμε πίσω με το άλλο και οι υπάλληλοι μας και ηγέτες σας εξασφαλίζουν το ότι θα μπορέσουμε να το ξαναζητήσουμε και με τους τόκους. Σας πουλάμε ληγμένα όπλα και υπερκοστολογημένη τεχνολογία.

Συνεχίστε λοιπόν να νιώθετε ρίγη συγκινήσεως σε κάθε έπαρση της σημαίας σας και σε κάθε εμβατήριο και παρέλαση. Είστε εσείς ο περιούσιος λαός και ξέρετε τι κάνουμε εμείς στους περιούσιους λαούς ε;”

Λες τότε να ξυπνάγαμε; Χλωμό το βλέπω. Θυμάμαι χρυσαυγιτικό σχόλιο κάπου στο ίντερνετ από τύπο που υπέγραφε με το ονοματεπώνυμό του. Εκτός του ότι δεν ντρεπόταν για τις ανορθόγραφες μαλακίες που έγραφε, δεν ήξερε καν πως, ενώ το όνομά του ήταν χριστιανικό, το επώνυμό του ήταν ένα από τα πιο κλασσικά και διαδεδομένα εβραϊκά επώνυμα των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης. Και μίλαγε για αίμα και φυλή…

Και μου έρχεται στο μυαλό μια ατάκα που ήταν της μόδας στο φανταριλίκι: Ήρθε το τέλος!

Αλλά πλέον πιστεύω πως δεν έφυγε ποτέ το τέλος, δεν λέει να τελειώσει το τέλος. Είναι μια μόνιμη κατάσταση για όλους μας.

Δεν μπορώ άλλη βλακεία. Δεν είναι γραφική και αστεία πλέον. Μετά από ένα σημείο είναι κουραστική, απάνθρωπη, σκληρή και προσβλητική για τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία του κόσμου.

Όσο για την Σκανδιναβία, άρχισε το σκοτάδι, φεύγει το πράσινο, έρχεται το κρύο και οι υπηρεσίες αποφάσισαν να βγάλουν από το διαδίκτυο τις διευθύνσεις των ξενώνων για πρόσφυγες γιατί πάνε τις νύχτες και τους βάζουν φωτιές στις πόρτες.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες σταματάνε να κάνουν ασφάλεια για πυρκαγιές σε αυτά τα κτήρια. Αυτοί οι ξενώνες είναι ουσιαστικά ιδιωτικά κτίσματα που παίρνουν χρηματοδότηση από το κράτος.

Και σε μια χώρα στην οποία το νταβατζιλίκι και το πούλημα προστασίας έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και όποιος δεν πληρώνει του το καίνε, κανείς δεν βάζει ένα και ένα για να καταλάβει πως δεν τις βάζουν νεοναζί τις φωτιές για ιδεολογικούς λόγους, αλλά οι διάφορες γαμωσυμμορίες -ξένοι, ντόπιοι, νεοναζί και νεοχαζοί- που πουλάνε προστασία.

Δεν θα δούμε ποτέ την αλήθεια, ούτε οι βόρειοι ούτε οι νότιοι, ούτε και αν σταθεί μπροστά μας και μας κατουρήσει στη μάπα.

Σου στέλνω τους φιλικούς μου χαιρετισμούς από αυτή λοιπόν τη Σκανδιναβία.

Βασίλης

Υ.Γ. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και εσένα και τους φίλους σου
Υ.Γ.2 Αν μαζέψεις όλους αυτούς που θες στο νησί, θα στήσεις πολυκλινική μου φαίνεται. Οπότε, θα έχουμε με ένα σμπάρο και ιατρικό τουρισμό και σεξοτουρισμό· γιατί είμαστε και ωραία παιδιά, ρε φίλε.
Υ.Γ.3 Πες όσα ναι θες, από το να είσαι μια ζωή ο μαλάκας της υπόθεσης. Όλοι οι δειλοί να σε χειροκροτάνε μια ζωή για ήρωα δεν πάει. Γάμα τους. Και προσοχή στην υγεία σου, πάντα.

(Αγαπητέ Βασίλη, οι άνθρωποι -και όχι μόνο οι Έλληνες- δεν θέλουν να μάθουν την αλήθεια. Προτιμούν τους εθνικούς μύθους και τους “ήρωες” που είναι πιο βολικοί. Βασίλη, η βλακεία -συνέπεια της ιδιωτείας- απλώθηκε επικίνδυνα σε όλο τον πλανήτη. Μάλλον “χρειάζεται” ένας μεγάλος πόλεμος, για να ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Λυπηρό, αλλά η Ιστορία λέει πως, όταν δεν δουλεύει το μυαλό, δουλεύουν τα όπλα. Βασίλη, εγώ παραιτήθηκα. Έκανα ό,τι μπορούσα. Έξι χρόνια είναι αρκετά. Τώρα επιβίωση. Βλέπω και νεότατους ανθρώπους να πεθαίνουν ή να αρρωσταίνουν δίπλα μου, οπότε το πήρα το μήνυμα. Να είσαι καλά, Βασίλη. Γερός, σοφός και δίκαιος.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.