Αρχίζουν τα όργανα

Φίλε πιτσιρίκο
Έρχεται άλλη μία επέτειος μιας πραγματικά ηρωικής εποχής, μιας ηρωικής στάσης του απλού ελληνικού λαού, μιας απόδειξης της μεγαλοσύνης του.

Τότε φυσικά, έδειξαν οι Έλληνες ότι ήξεραν να πολεμούν για ιδανικά, να αγωνίζονται και να θυσιάζονται.

Καμία σχέση με τους σημερινούς Έλληνες,που με απολαυστικό τρόπο περιγράφει ο φίλος στο “Θεατής του enikos”.

Και μάλιστα, λίγα λέει, ή μάλλον περιγράφει την καλή εικόνα, όχι την μισαλλόδοξη, όχι την ανθρωποφαγική. Αλλά αυτά,θα τα αναλύσουμε άλλη φορά.

Οι Έλληνες λοιπόν του ’40 πήγαν κόντρα σε δύο υπερδυνάμεις και θυσιάστηκαν, παρότι ήξεραν εκ των προτέρων το αδύνατο του εγχειρήματος.

Όμως, έγραψαν Ιστορία.

Και φυσικά, εισέπραξαν λόγια του στυλ “οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες” και άλλα τέτοια συμπαθητικά, πλην όμως στα ουσιαστικά θέματα, εισέπραξαν σφαλιάρες και προδοσίες από τους ξένους, ενώ στο εσωτερικό, ακόμα χειρότερα.

Κυνήγι, φυλακή, εξορία, εκτελέσεις για πολλούς από αυτούς που πολέμησαν τους κατακτητές, αλλά κατόπιν δεν ανήκαν στο καθεστώς που ακολούθησε.

Πάντως, τόσο στην προκατοχική, στην κατοχική, στην εμφυλιακή και στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, οι ήρωες εμφορούνταν από αρχές και αξίες, κάτι που σήμερα είναι το λιγότερο δυσεύρετο.

Και κάνω μια γέφυρα με τα σημερινά.

Υπάρχουν αγωνιστές, λίγοι είναι η αλήθεια, που δεν μεταλλάχθηκαν, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των πάλαι ποτέ αντιμνημονιακών, δεν παρασύρθηκαν από το πνεύμα της εποχής “τι να κάνουμε δεν υπήρχε άλλη λύση”, όμως πιστεύω οτι άξιζε η στάση των λίγων, γιατί “Αδέρφια η νίκη είναι κοντά”.

Είναι τόσο μεγάλα και προφανή τα αδιέξοδα της δεύτερης φοράς αριστερά, που πολύ σύντομα θα αρχίσουν όργανα που δεν θα έχουν προηγούμενο.

Πιτσιρίκο, ετοιμάσου, εκτός αν έχεις ήδη ετοιμαστεί.

Υ.Γ. Όσοι αναγνώστες ψάχνονται ακόμη για το πώς θα αντιδράσουν στη λαίλαπα,νομίζω τα κείμενα σου “Αδέρφια η νίκη είναι κοντά” και “Έχω μία ιδέα”, τα λένε όλα. Επίσης, λιτό αλλά πολύ καλό το κείμενο ενός φίλου με τίτλο “Δύο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα”.

Αυτά τα λίγα
Μ.
Παοκι

(Αγαπητό Παόκι, εγώ είμαι έτοιμος από καιρό. Κινδυνεύω να καώ από την πολλή προθέρμανση. Οπότε, αράζω λίγο στον πάγκο, μέχρι να ζεσταθούν και οι υπόλοιποι. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.