Δύο κόσμοι, δύο ιστορίες και στο βάθος η Ελλάδα

Γεια σου πιτσιρίκο.
Τελικά οι γυναίκες θα μας σώσουν. Εκεί που λες θέ μου -άσχετα αν δε πιστεύεις, παρ’ όλ’ αυτά τον καντηλώνεις- τι τραβάμε, πώς ξεμπλέκουμε από αυτό που μας βρήκε, τσουπ δυο ειδήσεις από το πουθενά δείχνουν το δρόμο.

Μπανανία η Ελλάδα και συνάμα μπουρδέλο περιωπής.

Μόνο όσον αφορά τις ξενοδοχειακού τύπου υποδομές βέβαια, γιατί όσον αφορά τους ιθαγενείς δεν τους λες πουτάνες περιωπής, εξώλης και προώλης τους λες με τέτοια ανοίγματα παιδί μου. Καραπουτάνες του κερατά είμαστε όλοι μας που με τα πόδια ανοιχτά παρακαλάμε μη μας φύγει ο πελάτης. Κι εγώ δε πάω πίσω, κατήργησα και τα προφυλακτικά διότι, λόγω ηλικίας, δεν έχω “πέραση”.

Από την Αφρική και στην Ινδία, όμως, έρχονται τα αντισώματα.

Έρευνα του ΟΗΕ έδειξε πως τουλάχιστον σε 3 χώρες, Νιγηρία, Καμερούν, και Νότιο Αφρική, γυναίκες έφηβες, ως επί το πλείστον, “σιδερώνουν” τα στήθη τους για να αποφύγουν βιασμούς και ενδεχόμενες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Η μέθοδος αφορά περίπου 3.8 εκατομύρια έφηβες που τις περισσότερες φορές υποβάλλονται από τις ίδιες τις μητέρες τους που θέλουν να τις σπουδάσουν και όχι να γίνουν πρόωρες μητέρες στα 11, 13, ή 15 τους και βάλε.

Από την άλλη, στην Ινδία γυναίκες εργάτριες έγραψαν σ’ αυτά που δεν διαθέτουν οι άντρες στην ελλάδα, τους πάτρονες των ντόπιων εργατικών συνδικάτων, τοπικούς άρχοντες και λοιπούς πολιτικούς, πολέμησαν εναντίον της Tata (ινδική υπερπολυεθνική) και κέρδισαν.

Ναι, κέρδισαν έναν αγώνα που μόνο γι’ αυτές δεν έμοιαζε μάταιος.

Εργάτριες συλλογής τσαγιού σε φυτείες, ζώντας με 3,11 ευρώ ή 230 ρουπίες το μήνα και με κομμένο επίδομα, σε άθλιες συνθήκες, ξεγραμμένες από τα συνδικάτα, έβαλαν κάτω τον πατριαρχισμό και ανάγκασαν στο τέλος και τα αρσενικά που δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί να ξεσηκωθούν κι αυτά, όταν πέτυχαν να πάρουν πίσω το επίδομα που καταχρηστικά η πολυεθνική τους είχε αφαιρέσει και στη συνέχεια και την στοιχειώδη αύξηση που απαιτούσαν (Rs301) με απώτερο στόχο το κατώτατο μισθό (Rs500) που στις 13 Σεπτέμβρη ανακοινώθηκε από τον υπουργό και ποτέ δεν υπάκουσε η εταιρεία.

Όπως κατάλαβες, οι ιστορίες στο παρόν και μακάρι και στο μέλλον ίσως να γράφονται μόνο από γυναίκες.

Εμείς οι κατά τ’ άλλα μάγκες εδώ στην ελλάδα αποφασίσαμε να το γυρίσουμε στο αρχαιότερο επάγγελμα, τη στιγμή που σε υπανάπτυκτες και υπό ανάπτυξη χώρες οι κατ’ εξοχήν “ενδιαφερόμενες” αντιστέκονται στο βιασμό τους.

Βίβα γυναίκες και τους φάγαμε.

Stay cool πιτσιρίκο, η ιστορία έχει δρόμο κι όλοι μας αφήνουμε το δικό μας graffiti στη διαδρομή.

Φιλικά

Λεωνίδας

(Αγαπητέ Λεωνίδα, ωραίες οι ιστορίες σου. Έχω γράψει πως αυτός ο κόσμος, ίσως να αλλάξει όταν γίνει πιο γυναικείος. Τώρα ο κόσμος είναι πολύ αντρικός. Πολύ αίμα, δηλαδή. Οι άντρες σκοτώνουν και ασκούν βία για ψύλλου πήδημα, οι γυναίκες όχι. Οι γυναίκες ματώνουν κάθε μήνα, ματώνουν και στη γέννα, οπότε δεν έχουν ανάγκη από το αίμα των άλλων. Σε πολλές χώρες του κόσμου, εξαιτίας της υποβάθμισης των γυναικών, οι γυναίκες είναι μια ξεχωριστή τάξη. Γιατί και πάλι ταξικό είναι το θέμα. Λεωνίδα, να είμαι cool, αλλά δεν την αντέχω πια αυτή τη σαπίλα, βρε άνθρωπε. Πια, έχω αρχίσει να ακούω παπαριές και από τους φίλους μου. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.