Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την εξαίρεση της Ελλάδας από τον πόλεμο λόγω χρεών

tsipras obamaΤον γύρο του κόσμο κάνει η είδηση πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου να εξαιρεθεί η Ελλάδα από έναν Παγκόσμιο Πόλεμο -και από όποιες άλλες πολεμικές συγκρουσεις-, λόγω χρεών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεδιάσκεψη με τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την Άνγκελα Μέρκελ, και τους είπε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να πάρει μέρος σε κανένα πόλεμο επειδή έχει χρέη.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε ως εθνικό στόχο να ξεπληρώσουμε το δημόσιο χρέος των 314 δισεκατομμυρίων και δεν μπορούμε να μπλέκουμε σε πολέμους που θα μας βγάλουν από τον στόχο μας” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους ομολόγους του.

“Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αφεθούν ήσυχοι να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για να πληρωθεί το χρέος” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας η Ελλάδα στον πόλεμο να θεωρείται ουδέτερη ζώνη χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα στον Ομπάμα, τον Πούτιν και την Μέρκελ πως η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το τέταρτο Μνημόνιο για να περάσει στο πέμπτο Μνημόνιο, οπότε δεν έχει την πολυτέλεια να συμμετέχει και σε πόλεμο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε την Άνγκελα Μέρκελ πως η Ελλάδα θα πληρώσει στο ακέραιο το χρέος της, ακόμα και αν καταστραφεί ξανά ολοσχερώς στον πόλεμο -όπως καταστράφηκε από τους Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο- και υποσχέθηκε πως η Ελλάδα δεν θα ζητήσει πολεμικές αποζημιώσεις για την νέα καταστροφή της, όπως δεν ζήτησε και την προηγούμενη φορά, γιατί οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός και δεν καταδεχόμαστε να ζητήσουμε αποζημίωση από αυτούς που μας καταστρέφουν.

Τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα συγκίνησαν τους ξένους ηγέτες, και η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τον πόλεμο, ώστε να μπορέσουν οι Έλληνες να ξανασώσουν τις τράπεζες που θα τους βγάζουν από τα σπίτια τους.

Το χρέος αποδεικνύεται η καλύτερη ασπίδα για την Ελλάδα απέναντι στον πόλεμο, και οφείλουμε ευγνωμοσύνη στις κυβερνήσεις και στους πολιτικούς που έσωσαν την χώρα, οδηγώντας την στην χρεοκοπία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.