Σε κούρεμα καταθέσεων προχωράει η κυβέρνηση για να τις σώσει από τους χάκερ

armada collectiveΣε κούρεμα των καταθέσεων προχωράει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να σώσει τις καταθέσεις των Ελλήνων από ομάδα αδίστακτων χάκερ που αυτοαποκαλούνται Armada Collective και ζητούν λύτρα σε bitcoin από τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να μην προκαλέσουν ζημιά στα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η κυβέρνηση θα κουρέψει τις καταθέσεις των Ελλήνων κατά 95% και θα δίνει σε κάθε καταθέτη 5 ευρώ την εβδομάδα, για να μπορεί να ζήσει.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως το κούρεμα των καταθέσεων είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούν οι καταθέσεις των Ελλήνων από τους χάκερ.

“Προτιμάτε να ξοδέψουν τις καταθέσεις σας οι ξένοι χάκερ ή να πάνε σε ελληνικά χέρια;” ρώτησε ο κ. Τσακαλώτος.

Το κούρεμα των καταθέσων έχει προκαλέσει ανακούφιση στους Έλληνες καταθέτες, αφού τα χρήματά τους δεν θα κινδυνεύουν από τους χάκερ.

Ιδιαίτερα χαρούμενοι είναι οι Έλληνες που δεν έχουν καταθέσεις, οπότε δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα που δεν έχουν.

Παράλληλα με το κούρεμα των καταθέσεων, θα γίνει και κούρεμα στρωμάτων, γιατί οι χάκερ απειλούν να ανατινάξουν τα στρώματα με τα χρήματα και ζητούν για λύτρα τις μαξιλαροθήκες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.