Στο χέρι μας είναι

Καλημέρα πιτσιρίκο.
Ξενύχτησα πάλι… με το ίδιο συναίσθημα. Αυτό που κι εσύ δεν μπορείς να περιγράψεις· και που πολλοί άλλοι νιώσαν και νιώθουν ακόμη.
Ξαγρυπνησα ακόμη μια φορά για αυτόν τον κόσμο.
Για αυτά που γίνονται και για αυτά που δεν γίνονται.

Αδυνατώ ακόμα να καταλάβω πώς και γιατί. Ισως γιατί δεν θέλω. Δεν θέλω να πιστέψω πως έχουμε δημιουργησει αυτόν τον κόσμο, που -φταίμε δεν φταίμε-συνεχίζουμε να διαιωνίζουμε.

Μακάρι να είχα ένα μαγικό ραβδάκι και να μπορούσα να αλλάξω καποια πράγματα. Θα μου πεις: “Χαίρω πολύ, αυτό το κάνω και εγώ”.

Αλλά πώς μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο; Μην ανησυχείς, δεν περιμένω να μου εξηγήσεις.

Κάποια μέρα νομίζω ίσως βρούμε την απάντηση. Για αυτή την μέρα ζω και θέλω να πιστεύω πως δεν θα αργήσει.

Δεν απελπίζομαι, ούτε φοβάμαι. Στο χέρι μας είναι. Πάντα ήταν.

Καλή δύναμη σε όλους. Σας αγαπώ.

Ελένη

(Αγαπητή Ελένη, στο χέρι μας είναι. Αλλά με ένα άλλο σύστημα. Όχι με αυτό που μας μετατρέπει από γελαστά μωρά σε αδίστακτες χρηματομηχανές. Ελένη, μπορεί να αργήσει η μέρα. Αλλά θα έρθει. Αν όχι για εμάς, για τους επόμενους. Να είσαι καλά. Αγάπη μόνο. Γιατί είμαστε αγαπησιάρηδες. Πάμε για ύπνο τώρα. Είναι μια κάποια ανακούφιση.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.