Φίλη, Φίλη, καριοφίλι

filis Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη πως δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων αλλά εθνοκάθαρση, θέλω να ενώσω τη φωνή μου με αυτούς που ζητούν την αποπομπή του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση.

Η απόφασή μου να ζητήσω την αποπομπή του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση δεν έχει να κάνει με την καταγωγή μου -ο παππούς μου και η γιαγιά μου γεννήθηκαν στον Πόντο- αλλά είναι θέμα αισθητικής.

Ο κ. Φίλης είναι εξαιρετικά αντιαισθητικός. Έχει μια αηδιαστική φάτσα σαν αυτές που είχαν οι μοναχοί στην ταινία “Το όνομα του ρόδου”, ενώ έχει και τον ανάλογο σωματότυπο· είναι σαν να έχει καταβροχθίσει δέκα Πόντιους· από εθνοκάθαρση ή από γενοκτονία, δεν έχει σημασία.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα -όπως όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις- είναι εντελώς διακοσμητική, δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν υπουργοί με σκατόφατσες σαν αυτή του κ. Φίλη.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να έχει όμορφα, αεράτα και ευέλικτα στελέχη σαν τον Αλέξη Τσίπρα και την Έλενα Κουντουρά, και όχι αντιαισθητικές μούρες σαν αυτή του κ. Φίλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε ένα παράθυρο στην ελπίδα.

Ας ανοίξει τώρα ένα παράθυρο και στην ομορφιά.

(Ο Νίκος Φίλης πρέπει να αντικατασταθεί στο υπουργείο Παιδείας από μια όμορφη Πόντια. Προτείνω την ξαδέρφη μου που ζει στην Θεσσαλονίκη, έχει ποντιακή καταγωγή και από τους δυο γονείς της, και είναι δυο μέτρα, κούκλα και θεογκόμενα. Επίσης, είναι πιο μορφωμένη από τον Νίκο Φίλη.)

(Είναι ολοφάνερο πως ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει καν τι σημαίνουν οι λέξεις εθνοκάθαρση και γενοκτονία. Είναι ένας από αυτούς τους συριζαίους της ανανεωτικής αριστεράς που έλεγαν ένα κάρο μαλακίες όλα αυτά τα χρόνια -ανέξοδα και χωρίς επιπτώσεις- αλλά η κατάρρευση των κομμάτων εξουσίας, μετά την χρεοκοπία της χώρας, τους έφερε κατά λάθος στην κυβέρνηση, ως …ελπίδα για τη χώρα. Αν έχεις φτάσει στο σημείο να είναι η ελπίδα σου άνθρωποι σαν τον Φίλη, πάρε ένα φτυάρι, σκάψε τον τάφο σου, μπες μέσα και περίμενε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.