Η Κρήτη βοηθάει τους πρόσφυγες και ζητάει την βοήθεια όλων μας

ehelontiki apostoli diasosisΟι ελληνικές ακτές μετατρέπονται καθημερινά σε υγρό τάφο για εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή. Η αλληλεγγύη των Ελλήνων πρωτοφανής, με τις τοπικές κοινωνίες να επιβεβαιώνουν καθημερινά το μεγαλείο της ψυχής τους εξαιτίας της έμφυτης ανάγκης να προσφέρουν και να σταθούν στο πλευρά συνανθρώπων μας. Η κινητοποίηση ωστόσο θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη προκειμένου κανένας πρόσφυγας να μην μείνει αβοήθητος, με στόχο όλοι να νιώσουν την συμπαράσταση και την υποδοχή ενός φιλόξενου λαού.

Αρχές Δεκέμβρη οργανώνεται και θα πραγματοποιηθεί μία εθελοντική αποστολή έρευνας και διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο με πρωτοβουλία του Ιστιοπλοικού Ομίλου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας και με την θερμή στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Μια πρωτοβουλία η οποία διακατέχεται από αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιάς. Μία κίνηση με καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα στην οποία και θα συμμετάσχουν επαγγελματίες κυβερνήτες σκαφών αναψυχής, ναυτικοί, ναυαγοσώστες και διασώστες. Μία οργανωμένη δράση με στόχο η Κρήτη να δείξει για ακόμα μία φορά την ευαισθησία της σε ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Τα μέλη της αποστολής και γενικότερα οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας καλούν όποιον πολίτη επιθυμεί να συνεισφέρει και να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή με όποιον τρόπο θεωρεί αυτός ως τον πλέον ιδανικό.

Η συγκυρία για όλους μας είναι δύσκολη, ωστόσο πρωτοβουλίες με επίκεντρο την αλληλεγγύη και τον άνθρωπο μας βγάζουν ακόμα πιο δυνατούς, ακόμα πιο σίγουρους για τις δυνάμεις μας. Κρίνεται απαραίτητη η κάθε είδους στήριξη είτε μέσω προσωπικής συμμετοχής ως ελθελοντής στην αποστολή είτε μέσω οικονομικής στήριξης.

Επίσης καλούμε εθελοντικές ομάδες οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κοινή δράση.

Επικοινωνία: 6977 466 808 Ηλίας Κουτσούμπας
Συνεισφορές- IBAN: GR 7608700710000000011211694
Παγκρήτια συνεταιριστική τράπεζα
Δικαιούχος:Ιστιοπλοικός Όμιλος Ηρακλειου
Σχόλια κατάθεσης:«αποστολη»

Η αποστολή θα στεφθεί με επιτυχία και το χαμόγελο στα χείλη χιλιάδων προσφύγων θα επιστρέψει.

Ας γίνει η Κρήτη ένα σκαλοπάτι για αυτούς τους ανθρώπους προς την ευτυχία και την καλύτερη ζωή που αναζητούν.

Εθελοντική Αποστολή Διάσωσης στο Facebook

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.