Ούτε χρήματα για να αγοράσουν πλαστικές σακούλες δεν έχουν οι κάτοικοι στην Αλόννησο

plastic bagΤραγική είναι η κατάσταση στην όμορφη Αλόννησο εξαιτίας της οικονομικής φρίκης που περνάει η χώρα μας, αφού οι κάτοικοι καταργούν από σήμερα τις πλαστικές σακούλες επειδή δεν έχουν χρήματα για να τις αγοράσουν.

Σε μια προσπάθεια να μην φανεί πως είναι πάμφτωχοι, οι κάτοικοι της Αλοννήσου παρουσιάζουν την κατάργηση της πλαστικής σακούλας ως οικολογική πρωτοβουλία.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κατοίκους της Αλοννήσου που δεν κλαίγονται για την αδυναμία τους να αγοράσουν πλαστικές σακούλες και έχουν την περηφάνια να λένε πως τις καταργούν από οικολογική ευαισθησία.

Μαζί με τις πλαστικές σακούλες, οι κάτοικοι της Αλοννήσουν καταργούν επίσης το κρέας και το λάδι -επειδή είναι πτωχούληδες και βρομάει το χνώτο τους από την πείνα- και στο εξής θα τρώνε μόνο χόρτα και ακρίδες.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι κάτοικοι της Αλοννήσου υποστήριξαν πως καταργούν τις πλαστικές σακούλες για να προστατέψουν την μεσογειακή φώκια Monachus monachus αλλά όλοι ξέρουμε πως οι πλαστικές σακούλες είναι εξαιρετικός μεζές για τις μεσογειακές φώκιες και η αλήθεια είναι πως η πείνα που θερίζει τους κατοίκους της Αλοννήσου τους έχει αναγκάσει να σκοτώνουν τις φώκιες για να τις κάνουν σουβλάκι.

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που πρέπει να έχουμε εμείς οι Έλληνες, κάνω έκκληση σε όλους να στείλουν πλαστικές σακούλες στην Αλόννησο, γιατί οι κάτοικοι της Αλοννήσου είναι πολύ περήφανοι και δεν πρόκειται να το κάνουν.

Σκεφτείτε και τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας, όταν θα έρθουν το καλοκαίρι οι τουρίστες στην Αλόννησο και -επειδή δεν θα υπάρχουν πλαστικές σακούλες- θα κουβαλάνε τα τρόφιμα στα χέρια.

Να μην αφήσουμε την Αλόννησο χωρίς πλαστικές σακούλες αυτά τα Χριστούγεννα. Είναι ντροπή για τους Έλληνες να υπάρχουν Έλληνες χωρίς πλαστικές σακούλες.

.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.