Δεν θα κατασχεθούν τα σπίτια αυτών που το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στο σπίτι

vasilopitaΕνθουσιασμό έχει προκαλέσει στους Έλληνες η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, πως δεν θα κατασχεθούν τα σπίτια των δανειοληπτών που, κατά την κοπή της βασιλόπιτας, το φλουρί έπεσε στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως θα ήταν ανήθικο να έχει πέσει το φλουρί στο σπίτι, και να μετά να σου πάρει το σπίτι η Τράπεζα.

“Πώς θα συνεχιστεί το πατροπαράδοτο έθιμο της βασιλόπιτας, αν οι Έλληνες μάθουν πως το φλουρί έπεσε στο σπίτι κάποιου και μετά του το πήραν;”, αναρωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μετά την ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όσοι δανειολήπτες δεν είχαν αγοράσει βασιλόπιτα, έσπευσαν να αγοράσουν, για να σώσουν το σπίτι τους και να μην βρεθούν στον δρόμο.

Μάλιστα, μπροστά στον κίνδυνο να πέσει το φλουρί στον Χριστό, στον φτωχό, στον πατέρα ή σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, οι δανειολήπτες κόβουν ξεχωριστά κομμάτια για κάθε δωμάτιο του σπιτιού -και για την τουαλέτα-, ώστε να βεβαιωθούν πως το φλουρί θα πέσει οπωσδήποτε στο σπίτι και δεν τους το πάρει η Τράπεζα.

Για να σώσουν το σπίτι τους από την κατάσχεση, οι δανειολήπτες θα πρέπει να προσκομίσουν βίντεο που να αποδεικνύει πως το φλουρί έπεσε στο σπίτι, ενώ θα χρειάζονται ακόμα δυο μάρτυρες, ένα σχέδιο του σπιτιού και ένα σχέδιο της βασιλόπιτας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, θα δοθεί και μια δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες, αφού όσοι διανειολήπτες βουτήξουν στο νερό και πιάσουν τον σταυρό, ανήμερα τα Φώτα, θα γλιτώσουν το σπίτι τους από την κατάσχεση, αν και μπορεί να τα τινάξουν από πνευμονία.

Εν τω μεταξύ, κανείς ποτέ δεν κατάλαβε γιατί κόβουμε στη βασιλόπιτα κομμάτια για τον Χριστό, την Παναγία, το σπίτι και τον φτωχό, αφού αυτοί δεν τα τρώνε ποτέ, με αποτέλεσμα να τα τρώμε εμείς και να γινόμαστε τόφαλοι.

(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των κειμένων του blog από μνημονιακά και νεομνημονιακά site και blog. Σε όλους τους υπόλοιπους επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων αλλά μετά την παρέλευση τεσσάρων ωρών από την δημοσίευση και μόνο με ενεργό link που θα παραπέμπει στην πηγή. Αντιθέτως, η κοινοποίηση στο Facebook είναι υποχρεωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.