Καλή πατρίδα σύντροφε

Φίλε Πιτσιρίκο,
Βλέποντας τις φωτογραφίες με τον γαλανό ουρανό και την πισίνα μπορώ να πω ότι σε ζήλεψα λιγάκι. Φτου ξελευτεριά λοιπόν, αφού από όσα μπορώ να καταλάβω η κόλαση του Δάντη μόνο θα μπορούσε να περιγράψει την απογοήτευση και την μιζέρια που αισθανόσουν τον τελευταίο χρόνο στην πατρίδα.

Τώρα μια καινούργια αρχή.

Τον μύθο του Οδυσσέα μονάχα μπορούμε να ζήσουμε, και για αυτό δεν αρκεί να ταξιδέψει το σώμα μας.

Η ψυχή μας πρέπει να πετάξει και το μυαλό μας να ανοίξει λευκά πανιά στο πέλαγος της γνώσης και της ζωής.

Εσύ βέβαια ήσουν πάντοτε ταξιδευτής, όπως κι άλλοι φίλοι είναι, κι ας βρίσκονται στην Ελλάδα ακόμα.

Άλλωστε, δεν είναι ο τόπος που έχει την μεγαλύτερη σημασία, παίζει όμως κι αυτός τον ρόλο του.

Λοιπόν, εύχομαι τα καλύτερα και, προπάντων, δημιουργική γαλήνη!

Δεν μπορώ να ξέρω για την Κύπρο -είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση- αλλού όμως δεν υπάρχουν “καινούργιες” πατρίδες.

Τουλάχιστον δεν τις βρίσκω εγώ. Παρηγοριέμαι όμως στην σκέψη ότι ούτε οι Τσιγγάνοι τις βρίσκουνε, ούτε φυσικά τις χρειάζονται.

Σου στέλνω αυτό το τραγούδι, γνωστό μα τραγουδισμένο με ιδιαίτερο τρόπο.

Μαζί και την αγάπη μου σε σένα και όσους βρίσκονται σε χώματα μακρινά.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό που θέλω είναι να αλλάξω υπηκοότητα. Δεν μου αρκεί να ζήσω σε μια άλλη χώρα. Και στην Ελλάδα θα μπορούσα να ζω σαν ξένος υπήκοος. Θεωρώ κατάντια να έχω την υπηκοότητα ενός προτεκτοράτου-μπανανία. Ηλία, δεν τις μπορώ τις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Πολύς “πολιτισμός”, πολύς ρατσισμός και πολύς φασισμός. Αγαπάω την Μεσόγειο και τις χώρες που είναι κοντά στον ισημερινό. Γενικά, όπου έχει ξυποληταρία. Ηλία, σήμερα, αν και δεν ήταν ζεστή μέρα, έκανα μια βουτιά σε μια τρομερή παραλία. Σε όλη την παραλία, ήμασταν εγώ και μια κυρία. Αγγλίδα ήταν. Μου πρόσφερε ένα μήλο. Παράδεισος. Η Λεμεσός θεωρείται η νοτιότερη πόλη στην Ευρώπη, αν και τα Κανάρια Νησιά είναι πιο νότια. Εδώ οι κάτοικοι προετοιμάζονται για το καρναβάλι. Εγώ είμαι καρναβάλι όλο τον χρόνο, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής. Ηλία, στην επόμενη ζωή ελπίζω να είμαι γύφτος. Και να την ζήσω ανάποδα, όπως λέει ο Γούντι Άλεν. Να είσαι καλά, Ηλία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.