Νέο Ασφαλιστικό – Πορεία Δικηγόρων

Καλημέρα,
Εχτές Πέμπτη 14/01/2016 έγινε απεργία των δικηγόρων και πορεία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.
Το άκουσα μόνο στο ραδιόφωνο του Σκάι από τον τύπο που λέει την κίνηση, στη διάρκεια της μεσημεριανής σατιρικής εκπομπής. Όταν άρχισε να λέει ότι είχε κόσμο από την Ομόνοια μέχρι τα Προπύλαια και ακόμα γεμάτους κάθετους δρόμους, οι παρουσιαστές της εκπομπής τον έκοψαν χωρίς να τελειώσει την περιγραφή. Αυτό εκτιμώ ότι είναι το ελάχιστο. 10,000 άνθρωποι, μπορεί και 15.000 ή 20.000 ανάλογα με την πυκνότητά τους.

Φίλος δικηγόρος (κωλοδεξιός του κερατά, νεοφιλελές fun του Μητσοτακούλη), ο οποίος μεχρι και αυτός κούνησε τον κώλο του και πήγε στη συγκέντρωση, μου είπε ότι είχε περισσότερο κόσμο από τη συγκέντρωση του ΝΑΙ στο Σύνταγμα (καλά αυτό δεν ήταν και τόσο δύσκολο).

Έψαχνα εχτές στα ειδησεογραφικά site να πετύχω έστω και μία αναφορά, μια γραμμή, ότι έγινε μια πορεία ρε αδερφέ.

Ότι πάλι τα μουνόπανα που τα θέλουν όλα δικά τους κατέβηκαν και ήταν 100 άτομα και κλείσαν το κέντρο και τους καημένους τους εμπόρους. Τίποτα. Σιωπή.

Δοκίμασα εχτές capital, naftemporiki, skai, tvxs, koutipandoras, thepressproject, newsit, 902, rizospastis. Τίποτα. Ούτε μια γραμμή.

Σήμερα, μέσω του Google, βρήκα αναφορές στο enikos και στο news247 και στο newsit (στο τελευταίο broken link…).

Γράφτο εσύ τουλάχιστον, ρε πιτσιρίκο. Ότι οι μηχανικοί ακόμα κοιμούνται, και οι νεοφιλελέδες δικηγόροι βγήκαν στους δρόμους γιατί ήρθε η ώρα να πάρουν και το δικό τους σώβρακο.

Για να καταλάβετε τι σημαίνει νέο ασφαλιστικό:

Ελεύθερος επαγγελματίας (πχ Μηχανικός, Δικηγόρος, Γραφίστας, υδραυλικός, κομμώτρια, μανικιουρίστα, μασατζού κλπ) που έχει εισόδημα προ φόρων και ασφάλειας 50.000 € το χρόνο (τρελό ε;) και υποθέτουμε ότι θα διατηρήσει αυτό το εισόδημα και την επόμενη χρονιά (ακόμα πιο τρελό).

(Σημείωση ότι οι πελάτες του χρεώνονται 50.000 +ΦΠΑ = 61.500 €)

Μέχρι πέρυσι, μετά από φόρους και ασφάλεια, έμεναν περίπου 31.000.

Με το νέο ασφαλιστικό, μετά από φόρους και ασφάλεια, θα μείνουν λιγότερο από 25.000. Αν λάβουμε υπόψη μας και την προκαταβολή φόρου (=75% του περσινού φόρου εισοδήματος) θα μείνουν 15.000.

Και μια σημείωση: το ωράριο εργασίας (κρίνοντας από τους ανθρώπους που ξέρω) είναι περίπου 12ώρες/μέρα με εργασία 2 ΣΚ/μήνα ή όλα τα Σάββατα.

Υποθέτοντας, ότι δεν εργάζεται 1 μήνα το καλοκαίρι (που δεν συμβαίνει) και ότι ο χρόνος έχει 5 επίσημες αργίες (και κάποιες που θα συμπέσουν με ΣΚ ή θα τις δουλέψει) καταλήγουμε σε 365-30-5-(52-4)=282 εργάσιμες.

Συνολικές ώρες εργασίες ετησίως 282Χ12= 3384

Δηλαδή, η αμοιβή του για τον άνθρωπο που χρεώνει την υπηρεσία του στους πελάτες του ετησίως 61.500 €

Ήταν μέχρι πέρυσι : 9,16 €/ώρα
Και με το νέο ασφαλιστικό : 4,43 €/ώρα

Ήρθαν. Μας παίρνουν τα σπίτια, μας αμείβουν το ίδιο όλους με αμοιβή ανειδίκευτου, και το κράτος σταματά να φροντίζει για παιδεία, περίθαλψη, σύνταξη. Ποιοι είναι; Μα οι νεοφιλελεύθεροι φυσικά.

ΚΓ

(Αγαπητέ φίλε, γράψατε εσείς για την πορεία των δικηγόρων και εγώ το δημοσίευσα. Ένα μπλογκ έχω, ένας άνθρωπος είμαι, δεν μπορώ να είμαι παντού και να γράφω κιόλας. Αγαπητέ φίλε, ξεκαθάρισα πριν από μερικούς μήνες πως έκανα ό,τι μπορούσα, πήγα σε εκατοντάδες διαδηλώσεις αυτά τα τελευταία χρόνια, συμπαραστάθηκα σε όποιον έχανε την δουλειά του, οπότε σταματάω γιατί δεν αντέχω άλλο και δεν έχει και νόημα τελικά, γιατί μετά από τόσες πορείες, τόσα κείμενα, τόση ταλαιπωρία και τόσες φωνές, οι Έλληνες έκαναν αρχικά κυβέρνηση τον Σαμαρά και μετά τον Τσίπρα. Ε, περαστικά τους. Ας κατέβαιναν όλοι στους δρόμους το 2011, που το παιχνίδι παιζόταν και μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Εγώ σύνταξη δεν πρόκειται να πάρω -το ξέρω-, οπότε κρίμα είναι να τρέχω και για τις συντάξεις αυτών που ψηφίζουν τους εκτελεστές τους. Άλλωστε, αυτούς θα ψηφίσουν πάλι αύριο. Καλό αγώνα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.