Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών

pitsrikosΠιτσιρίκος Πιτσιρίκου από τη Λεμεσό
Κατέβηκε από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου η παράσταση “Η ισορροπία του Nash” -στην οποία συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού-, μετά από διαταγή της αμερικανικής πρεσβείας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ αναφέρει πως το δημόσιο δεν πρέπει να χρηματοδοτεί την τέχνη ενός τρομοκράτη, ξεκαθαρίζοντας πως το δημόσιο πρέπει να χρηματοδοτεί μόνο πολέμους στο Ιράκ με πάνω από ένα εκατομμύριο άμαχους νεκρούς.

Σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ, η τρομοκρατία πρέπει να είναι κρατική και να έχει εκατομμύρια νεκρούς, αφού είναι λάθος να αφεθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία το επάγγελμα του τρομοκράτη.

Όπως αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς σε όλους τους τομείς, εκτός από την τρομοκρατία που πρέπει να είναι κρατική.

Μετά το κατέβασμα της παράστασης που περιείχε αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Σάββα Ξηρού, η αμερικανική πρεσβεία θα ανεβάσει στο Εθνικό Θέατρο το έργο “Ο Ράμπο και τα αδέρφια του” που βασίζεται στο βιβλίο ενός καλού Αμερικανού τρομοκράτη που ξεπάστρεψε το μισό Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση σκέφτεται να προτείνει στον Αμερικανό πρέσβη την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, ώστε να καλυφθεί το κενό του αναντικατάστατου Γιώργου Λούκου.

Πάντως, όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες και οι καλλιτεχνικοί συντάκτες που εξεγέρθησαν μετά την απομάκρυνση του Λούκου, έχουν βγάλει τον σκασμό μετά το κατέβασμα της παράστασης στο Εθνικό Θέατρο. Τι έγινε παιδιά, δεν έχει μάσα το θέμα;

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες παρακολουθούν απαθείς τα τεκταινόμενα, γιατί, αν δεν αντιδράς που σου έχουν κόψει τη ζωή, θα αντιδράσεις επειδή έκοψαν μια θεατρική παράσταση;

Πάντως, είναι μεγάλη τιμή για τους Έλληνες η χώρα τους να κυβερνάται από την Γερμανία και τα θεατρικά τους έργα να επιλέγονται από τις ΗΠΑ.

Γερμανία, Αμερικάνικη Πρεσβεία, Τσίπρας, Μητσοτάκης, ολιγάρχες και λαός ενωμένοι, μπορείτε να τα καταφέρετε.

Καλή επιτυχία!

(Έχει ακόμα πιο μεγάλη πλάκα η κατάσταση στην Ελλάδα, όταν την βλέπεις από μακριά. Αν και η Κύπρος δεν είναι και τόσο μακριά, κι ας υποστήριζε το αντίθετο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Whatever!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.