Σύκα

15Στην Κύπρο τα σύκα βγαίνουν από τον Ιανουάριο. Και στη Ζάκυνθο είμαστε περήφανοι που τα σύκα βγαίνουν από τον Μάιο.

14Το ακόμα καλύτερο στην Κύπρο είναι πως οι Κύπριοι δεν ενοχλούνται όταν παίρνεις φρούτα από τα δέντρα τους. Εντάξει, ούτε οι Ζακυνθινοί ενοχλούνται.

Στην Κύπρο όλοι θέλουν να σε ταΐσουν και να σε ποτίσουν -άλλη Κρήτη μας βρήκε-, οπότε πρέπει να τους αποφεύγω, για να μην γίνω βόρτος.

Τώρα ωριμάζει και η μαντόρα -ένα φρούτο ανάμεσα στην μανταρινιά και στην πορτοκαλιά που υπάρχει και στην Ελλάδα-, οπότε, έτσι λιτοδίαιτος που είμαι, έλυσα το θέμα της διατροφής μου.

Μου γράφουν πολλοί φίλοι αναγνώστες πως δεν έπρεπε να φύγω από την Ελλάδα, τώρα που θα γίνει η ανατροπή. Καλά, κάντε εσείς την ανατροπή κι έρχομαι εγώ. Δίπλα είμαι.

Μόνο μην την κάνετε αμέσως την ανατροπή γιατί θέλω να κάνω τα μπάνια μου στην Κύπρο. Περιμένετε πρώτα να ζεστάνει ο καιρός στην Ελλάδα και μετά να κάνετε την ανατροπή, για να έρθω κι εγώ να συνεχίσω τα μπάνια μου.

Έχω κάνει ένα πολύ ωραίο μαύρισμα -κρατούσε και από το καλοκαίρι- και μοιάζω σαν βέρος Κύπριος. Εντάξει, μοιάζω λίγο και σαν Σύρος πρόσφυγας. Αλλά εδώ επιτρέπεται να κρατήσω το ένα και μοναδικό μου δαχτυλίδι, γιατί η Κύπρος δεν έχει εξευρωπαϊστεί εντελώς όπως η Δανία.

Έχω ένα κακό προαίσθημα πως θα ρίξετε την κυβέρνηση Τσίπρα τον Φεβρουάριο και θα πρέπει να επιστρέψω στην Ελλάδα μέσα στο καταχείμωνο, για να παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις, ως ξένος ανταποκριτής.

Σας παρακαλώ να ρίξετε την κυβέρνηση κατά τον Μάιο, που θα έχει ζεστάνει λίγο η θάλασσα στην Ελλάδα.

Τόσο καιρό αντέξατε, τι βιάζεστε τώρα να φέρετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη;.

Θα τον φέρετε τον Κυριάκο να περάσει το τέταρτο Μνημόνιο, μην ανησυχείτε. Σας έχω εμπιστοσύνη.

Αλλά κρατήστε λίγο ακόμα τον Τσίπρα.

Η αναμονή παρατείνει την ηδονή.

Καλά να περνάτε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.