Ακρίτες

Γεια σου Πιτσιρίκο,
δηλώσεις επί δηλώσεων πάλι για το προσφυγικό.
Δεν βλέπω καμία διάθεση να λυθεί ένα ζήτημα που καταστρέφει ζωές και χώρες.
Δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο, αλλά όχι και να κάνουμε το άσπρο μαύρο.

Μετατρεπόμαστε σε ακρίτες της Ευρωπαϊκής νεο-αυτοκρατορίας.

Ο ρόλος μας θα είναι να φυλάμε τα σύνορα από τους επικείμενους “εχθρούς” και τις αιφνίδιες επιδρομές.

Σε αντάλλαγμα, θα μας επιτρέπουν να ζούμε – όχι όλοι- στην χώρα, για να χειριζόμαστε τα μηχανήματα καταγραφής στα hot-spots και να καλλιεργούμε τη γη καταβάλλοντας μειωμένο νοίκι.

Όσοι δεν θα εργάζονται για την ασφάλεια των συνόρων, θα πουλάνε την εργασία τους στην Εσπερία· σε ανταγωνιστικές τιμές.

Έτσι, ο καιρός θα κυλάει υπέροχα καθώς θα βαδίζουμε όλοι χέρι-χέρι προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Με όλη μου την αγάπη

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Οι ακρίτες επί Βυζαντινής αυτοκρατορίας δεν απολάμβαναν πάντα προνόμια. Και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δεν φύλαγαν τα σύνορα με το ίδιο σθένος σε διαφορετικές περιόδους, με τα γνωστά αποτελέσματα.

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, όταν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, η Ελλάδα θα έπρεπε να ανοίξει διάπλατα τα δικά της. Αυτό είναι ευρωπαϊκό. Και ελληνικό Και έξυπνο. Πολλά σχέδια κάνουν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες αλλά δεν θα τους βγουν· όπως δεν τους βγήκαν και τα προηγούμενα. Δεν μπορείς να κάνεις σχέδια από το γραφείο σου στο κέντρο της Ευρώπης για πράγματα που συμβαίνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Και πλησιάζει η ευρωπαϊκή διάλυση. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.