Μαζί στον αγώνα και στη μάσα χωριστά

Πιτσιρίκο, παρακολουθώ με “ενδιαφέρον” τον “αγώνα” των “επιστημόνων” με τους “αγρότες” και μου έρχεται στο μυαλό, μαζί στον αγώνα και στη μάσα χωριστά. Η Ελληνική κοινωνία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και παρόλα τα κλισέ “το ξέραμε-το περιμέναμε” κλπ, όλοι οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν στην ελπίδα.

Η Ελληνική κοινωνία έχει ηττηθεί από το μεγαλύτερο προτέρημά της, την επιβίωση στις δύσκολες συνθήκες.

Ο ¨Ελληνας έχει αναγάγει την επιβίωσή του σε αυτοσκοπό και δεν μπορεί να κοιτάξει πέρα από τη μύτη του.

Πολύ σωστά ανέφερες το παράδειγμα της πολυκατοικίας που δεν μπορεί να θερμανθεί, βρίσκοντας μια λύση όλοι μαζί.

Αυτό βλέπεις και στον επαγγελματικό χώρο όταν πάει να στηθεί ένα σωματείο και, για να μην παρεξηγηθώ με σωματεία μέσα σε ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους που ισοδυναμεί με την απόλυση, εννοώ τα σωματεία των επαγγελματιών που πρέπει να κοιτάξουν το συμφέρον τους και έχουν αφήσει για προέδρους ανθρώπους που τους λοιδορούν μετά και οι ίδιοι με απόδειξης οι ίδιοι.

Για ακόμη μια φορά, διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει η δύναμη αυτή που περιέγραψε ο φίλος για την Κούβα και το τι θα κάναμε ως λαός εάν παθαίναμε αυτό που τράβηξαν οι Κουβανοί από τους φίλους μας του Δυτικού “πολιτισμού”.

Θα ήθελα να θυμίσω τι ψυχολογικές επιχειρήσεις εμπεδώσαμε από το 2009 και μετά με τα spread, τις αγορές, το ότι δεν θα έχουμε να φάμε, να αφήνουν τα περιπολικά της αστυνομίας χωρίς καύσιμα, να περιφέρονται στα δελτία των 8 με την απελευθέρωση των μεταφορών που θα μείωνε τις τιμές που όλοι βιώνουμε την πτώση τους, με τα 98 σεντς φόρους στο λίτρο τη βενζίνη και το 24% ΦΠΑ στο Βοδινό.

Ένα καλό που κάνει αυτή η κατάσταση είναι ότι θα γυρίσουμε, βρε αδελφέ, στις παλιές καλές ημέρες που έτρωγε κρέας η οικογένεια κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, δηλαδή στη καλή μεσογειακή διατροφή.

Όλοι οι “ανεπτυγμένοι” λαοί έμαθαν από τα λάθη τους, για παράδειγμα οι Γερμανοί προσπάθησαν τον τελευταίο αιώνα δύο φορές να πάρουν την πρωτοκαθεδρία με τον χειρότερο τρόπο, και όμως την τρίτη φορά κόψανε τους βομβαρδισμούς που συσπείρωναν τους λαούς και τους χτυπήσαν στον ατομισμό της κοινωνίας τους και στην εικονική ευμάρεια του δυτικού τρόπου ζωής.

Σίγουρα η ανθρωπότητα θα αντιδράσει αλλά όχι στη δική μας εποχή όχι διότι υπάρχει ακόμη λίπος.

Ο μικροαστισμός δεν είναι φαινόμενο της νεοελληνικής κοινωνίας απλά στη δική μας όπως σε όλα τα γεγονότα της ιστορίας μας όλα γίνονται υπερβολικά.

Θα αναφέρω δύο παραδείγματα Γάλλων πολιτών, ενός συνταξιούχου καθηγητή πανεπιστημίου και ενός ανωτάτου διπλωματικού υπάλληλου.

Ο πρώτος που παίρνει 3.000 το μήνα σύνταξη είχε άποψη για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Γαλλία για να μοιάσει στη Γερμανία και στον υποτιθέμενο ανταγωνισμό της.

Δηλαδή, ένας άνθρωπος που σπούδασε δωρεάν και έκανε καριέρα στο ασφαλές δημόσιο σύστημα έχει άποψη με μαξιλάρι τα 3000 σύνταξη για τους νεότερους Γάλλους των 1.400 ευρώ μέσα σε μια πανάκριβη ζωή.

Ο δεύτερος που παίρνει έναν μισθό στο εσωτερικό και έναν δεύτερο πρόσθετο στο εξωτερικό με πληρωμένα στο εξωτερικό στέγη και σχολεία από το Γαλλικό λαό έχει την ίδια άποψη με τον πρώτο.

Τι θέλω να πω, όλες τις κοινωνίες έτσι αντιδρούν οι βολεμένοι του συστήματος, απλά στη Γαλλία λόγο της νεολαίας και της επανάστασης που γαλουχήθηκαν υπάρχει ακόμη ο πυρήνας που πάει μπροστά τα πράγματα.

Σε εμάς φρόντισαν από το 1950 και έπειτα όσους δεν έστειλαν στα ξερονήσια τους έστειλαν μετανάστες και από το 1980 και μετά διογκώσαμε το δημόσιο και κλείναμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και να στα πακέτα Ντελόρ, με αποτέλεσμα ο πυρήνας που θα άλλαζε τα πράγματα τη δύσκολη στιγμή συμπυκνώθηκε και εξαερώθηκε στο Σύνταγμα το 2011-2012.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι, μετά την ειδικού σκοπού κυβέρνηση, η Ελλάδα θα διοικηθεί από δεκανέα αυτή τη φορά και θα βγει από το Μένουμε Ευρώπη, αφού θα έχουμε απολέσει όλα τα ασημικά και θα έχουμε γίνει φυλακή κατατρεγμένων από όλες τις εμπόλεμες περιοχές του κόσμου.

Εδώ έρχεται να δέσει και το ανέκδοτο “δεν πάθαμε και τίποτα”.

Εν πάση περιπτώσει, λαός που δεν μαθαίνει από την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει, ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία κύκλους κάνει με διαφορετικά πρόσωπα.

Υ.Γ. Και στη Γαλλία από το περασμένο καλοκαίρι είναι στο δρόμο οι αγρότες κλείνοντας δρόμους καίγοντας λάστιχα και ζητώντας καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους αλλά δεν τους παρουσιάζουν στα δελτία κλέφτες με καγιέν, ίσως γιατί εκεί δουλεύει η δικαιοσύνη και όσοι πραγματικά κλέβουν τους μαγκώνουν και δεν τους αφήνουν ελεύθερους, για να λοιδορείται μια ολόκληρη κοινωνία, όπως κάνουν εδώ σε όλα τα επαγγέλματα οι πραγματικοί κλέφτες της Ελλάδας.

Καλή συνέχεια

Stratus

(Αγαπητέ φίλε, η ελληνική κοινωνία παρουσιάστηκε -μετά την χρεοκοπία- εντελώς απροετοίμαστη. Με τα παντελόνια κάτω. Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να πιστέψουν το οτιδήποτε και το ακριβώς αντίθετό του μαζί· ειδικά, όταν το ακούν στην τηλεόραση. Αυτό είναι αμορφωσιά. Βαριά αμορφωσιά. Από την στιγμή που οι Έλληνες το 2010 δεν απαίτησαν Δικαιοσύνη για την χρεκοπία της χώρας -δηλαδή το πιο απλό, το πιο δημοκρατικό και το πιο προφανές- είναι ολοφάνερο πως δεν έχουν ελπίδα ως κοινωνία. Ως άτομα, κάποιοι έχουν. Ειδικά, αν φύγουν. Η χώρα χρεοκόπησε το 2010, είμαστε στο 2016, και ακόμα πολλοί Έλληνες δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί στη χώρα. Οπότε, τι θετικό να περιμένεις; Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.