Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια

theofaneiaΜε επισημότητα, λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια, αν και η φετινή εορτή επισκιάστηκε από τον πρόωρο χαμό του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος ήταν ο πιο αυθεντικός εκφραστής της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε φέτος στον Πειραιά να αμολάει περιστέρια –όπως έκανε πέρσι-, αφού πέτυχε τον στόχο του να εκλεγεί πρωθυπουργός και δεν χρειάζεται πια να γλείφει τα άμφια των μητροπολιτών, για να μαζέψει καμιά ψήφο.

Φέτος, ο Αλέξης Τσίπρας παρέστη στη λαμπρή τελετή στη Δεξαμενή Αθηνών, στο Κολωνάκι, όπου αγιάστηκαν οι υπόνομοι της Αθήνας.

Εύχομαι στον Αλέξη Τσίπρα του χρόνου να γιορτάσει τα Φώτα εκτός Ελλάδας, αφού ελπίζω μέσα στο 2016 να έχει απελαθεί.

Στον Πειραιά, ο αγιασμός έγινε χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς, και η θάλασσα του Πειραιά καθάρισε αμέσως από την μπίχλα που αφήνουν τα πλοία των πολύ θεοσεβούμενων εφοπλιστών και οι βόθροι που βγαίνουν στην θάλασσα.

Στον Πειραιά, για τον σταυρό βούτηξαν μόνο στρέιτ, αφού σε όλους τους βουτηχτάδες είχε γίνει εξέταση με κωλοβυθόμετρο.

Παράλληλα με τη λαμπρή τελετή, στον Πειραιά υπήρξαν και διαμαρτυρίες από ομόφυλα ζευγάρια που ήθελαν να βουτήξουν στην θάλασσα για να πιάσουν το σύμφωνο συμβίωσης.

Στο Παλαιό Φάληρο, τον σταυρό τον έπιασε ένας Ρώσος, οπότε, καταλαβαίνουμε όλοι πως -με τη στάση που κρατάει η Εκκλησία της Ελλάδας- σε μερικά χρόνια οι μόνοι που θα βουτάνε είναι οι Ρώσοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι αδελφοί, που είναι κάπως πιο ορθόδοξοι από τους Έλληνες, οι οποίοι είναι υποκριτές και γουστάρουν μόνο φράγκα.

Στη Μυτιλήνη, τον σταυρό τον έπιασε η Σούζαν Σάραντον που έκανε πατητές στη Μαντόνα και τον Μπραντ Πιτ, για να καταφέρει να τον πιάσει πρώτη.

Κατά τα άλλα, τα νερά στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι πενταβρόμικα, παρά τον αγιασμό των υδάτων, και, αν θέλετε να αγιάσουν πραγματικά τα νερά, σταματήστε να κατουράτε μέσα στην θάλασσα και να αδειάζετε τους βόθρους σας στο Αιγαίο, γιατί δεν πιάνει πια το κόλπο με το να πετάμε μια φορά τους σταυρούς μέσα στα σκατόνερα.

(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των κειμένων του blog από μνημονιακά και νεομνημονιακά site και blog. Σε όλους τους υπόλοιπους επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων αλλά μετά την παρέλευση τεσσάρων ωρών από την δημοσίευση και μόνο με ενεργό link που θα παραπέμπει στην πηγή. Αντιθέτως, η κοινοποίηση στο Facebook είναι υποχρεωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.