Πλήρωσε παιδί μου γράμματα

Αγαπητέ μου πιτσιρίκο,
Συνεχίζοντας την ενεργή μου απογοήτευση από την αριστερόστροφη -πάρτo αλλιώς- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελα να στείλω τους καπιταλιστικούς χαιρετισμούς μου στους νεοφιλελεύθερους αναγνώστες σου.

Με συγκλόνισε η διάθεσή σου να συμφωνήσεις μαζί μου σε όλα στο προηγούμενο νεοφιλελέ email μου. Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας σε κατέκτησε. Παραδέξου το.

Θέλεις να γίνεις και φιλελές για ένα χρόνο. Δεν γίνεται όμως. Είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Όταν το διάβασα, πίστεψα ότι δεν το έχεις, αλλά εσείς οι αριστεροί με εκπλήσσετε ευχάριστα.

Εδώ ολόκληρος Μίλτον Φρίντμαν και έλεγε ότι η παιδεία πρέπει να είναι δωρεάν, αν και ιδιωτική, με το κράτος να πληρώνει τα βάουτσερ για τους μπαμπάδες και τις μαμάδες, ώστε να στέλνουν τα παιδιά στο σχολειό.

Ο 1-2-3 φορά αριστερά όμως τον ξεπέρασε. Δημόσιο σχολείο με τους γονείς να πληρώνουν δίδακτρα/συνδρομή.

Θα τα διαβάζουν ο Φρίντμαν, η Θάτσερ και ο Πινοσέτ από το τάφο και θα λένε στον Φρίντμαν να κάνει πέρα για να μην του μολύνει με τις αριστερές του ιδεολογίες.

Άντε τώρα να τους πείσει κι αυτός ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν κι ας μην έχουν παιδιά. Πώς το έλεγε αυτό το κόνσεπτ; Α ναι, neighbourhood effects.

Αν αρχίσει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να πετυχαίνει κανένα success story, θα αρχίσω να πιστεύω ότι έχουμε μια άξια και ικανή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Εύγε!

Πιστεύω κι εγώ, όπως και κάθε υγιής νεοφιλελεύθερος, ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Είναι κρίμα που όποιος επιχειρεί να μεταρρυθμίσει κάτι σε αυτή τη χώρα διώκεται ποινικά.

Ο Νίκος Ρωμανός προσπάθησε να μεταρρυθμίσει μία τράπεζα και βρίσκεται στη φυλακή. Ο σοφός ελληνικός λαός φυσικά έχει την άποψη “καλά να πάθει”. Ξέρει. Βλέπει Mega μου, γαμώ τη τρέλα μου.

Να σου πω την αλήθεια αφέντη μου, δεν το προσέγγισε καλά το ζήτημα ο Ρωμανός. Εμείς στη Κεφαλλονιά απαλλοτριώνουμε τις τράπεζες αλλιώς: παίρναμε το δάνειο και μετά μην τον είδατε τον Παναή.

Κάποτε είχες την ιδέα να κλείσεις μία τράπεζα. Ο σοφός ελληνικός λαός όμως σε ξεπέρασε. Ψήφισε κυβερνήσεις που, όπου να ‘ναι, θα τις κλείσουν όλες. Κι έτσι, πιτσιρίκο, θα μείνεις με την εμμονή να θέλεις να κλείσεις μια τράπεζα, αλλά τράπεζα δεν θα υπάρχει.

Η λύση για την Ελλάδα, πιτσιρίκο μου, είναι η πλήρης απελευθέρωση της οικονομίας. Όπως τα λέει αυτό το σοφό παιδί, ο Τζήμερος. Κρίμα που κουντράει σε κάθε τοίχο.

Η φιλελεύθερη και οριστική λύση θα έρθει μετά τις αμερικάνικες εκλογές. Είναι ένα παλικάρι εκεί που πολύ το θαυμάζω. Η ελπίδα του κάθε νεοφιλελεύθερου. Το όνομά του -το γράφω κι ανατριχιάζω- Ντόναλντ Τραμπ. Κατασκευαστής Ελληνικής καταγωγής.

Το όνομα ήταν Ντίνος Τρόμπας, αλλά οι Αμερικάνοι δεν μπορούσαν να πουν το Ντίνος και αυτός δεν ήξερε να το κάνει spell (με τους Τρόμπες δεν έχουν πρόβλημα). Λένε ότι είναι το Βωβό παιδί της Θάτσερ, αλλά εγώ δεν το πιστεύω.

Θέλει να φτιάξει κι ένα πολύ μεγάλο τοίχο. Το πρόβλημα είναι ότι θα κουντράει ο Τζήμερος.

Πάντως, όπως είμαι ξαπλωμένος στο καναπέ και σου γράφω, συλλογίζομαι ότι πρέπει να κάνουμε την επανάσταση. Δεν πάει άλλο. Κάτσε λίγο να βάλω το λάπτοπ κάτω γιατί ξύνομαι και συνεχίζω σε λίγο για την επανάσταση…

Πού ήμασταν; Α ναι, στην επανάσταση. Πού να τρέχουμε τώρα; Άστο. Άλλη φορά.

Ας κάνει την αρχή κάνας άλλος και βλέπουμε.

Σου στέλνω πολλές επαναστατικές, καπιταλιστικές και Κεφαλλονίτικες φιλούνες, γλυκιές σαν μάντολες,

Τζέρι

ΥΓ. Βασικά, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, αλλά όλοι σου γράφουν υστερόγραφο. Εγώ γιατί να μην βάλω; Στο πηγάδι κατούρησα; Βασικά μια φορά κατούρησα στο πηγάδι αλλά δεν το πήρε χαμπάρι κανείς. Ούτε έπαθαν τίποτα. Εκτός από μένα που είχα ζαλάδες, μάλλον από την αφυδάτωση.

(Αγαπητέ Τζέρι, θυμάσαι λοιπόν που το 2008 -δυο χρόνια πριν την χρεοκοπία της χώρας- πρότεινα να κλείσουμε μια τραπεζα. Το έκανα για να την σπάσω στον Μπάμπη -ένας είναι ο Μπάμπης- που ήταν τότε συνάδελφός μου και αγαπάει πολύ τις τράπεζες. Κι αυτές τον αγαπάνε. Αλλά με ειρωνεύτηκαν πάρα πολλοί όταν πρότεινα να κλείσουμε μια τράπεζα, ενώ οι απειλές έπεφταν βροχή. Δεν πειράζει, παιδιά, πάρτε τώρα χρεοκοπία και capital controls, και καλά να περνάτε εκεί που θα μεταναστεύσετε. Τζέρι, στηρίζουμε Ντόναλντ, αν και ο Μίκι δεν είναι κακός. Να είσαι καλά, τζόγια μου. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.