Η κρίση στην Ελλάδα είναι «βουνό»

mazo-2013Γεια σου και χαρά σου πιτσιρίκο,
είχα καιρό να έρθω στην Ελλάδα και με λύπη διαπίστωσα ότι η «κρίση» στην Ελλάδα είναι βαθιά και επώδυνη.
Και είναι πραγματικά τραγικό να διαπιστώνεις πόσο «καταστροφικά» είναι αυτά τα τελευταία χρόνια για την αγαπημένη μας χώρα.

Πρίν από τρία σχεδόν χρόνια, τον Απρίλιο του 2013, είχα επισκεφτεί γνωστό «πολιτιστικό» χώρο στην περιοχή της Θεσαλονίκης, που τραγουδούσε ο Γιώργος Μαζωνάκης με την Κατερίνα Στανίση.

Όλες οι παρέες ήταν χαρούμενες στα πρώτα δύσκολα «μνημονιακά» χρόνια, χωρίς να μπορούν να προβλέψουν τι ακριβώς τους περίμενε στη συνέχεια.

Ακόμα και από το πρώτο τραγούδι, ξεκίνησαν με χαρά τον λουλουδοπόλεμο, με αποτέλεσμα σύντομα ο αγαπημένος μας τραγουδιστής να έχει σκεπαστεί από ένα «βουνό» λουλουδιών. Δες την πρώτη φωτογραφία από εκείνη την αθώα ακόμα χρονιά.

Πρόσφατα, επισκέφτηκα τον ίδιο χώρο στην περιοχή της Θεσαλονίκης, όπου τραγουδούσαν αυτή τη φορά οι Βανδή, Παντελίδης και Μαρτάκης.

pantelidis-2016

Το κλίμα ήταν σαφώς πιο υποτονικό και ο λουλουδοπόλεμος σαφώς πιο περιορισμένος, με αποτέλεσμα ο αγαπημένος μας Παντελίδης να μην έχει σκεπαστεί από το «βουνό» των λουλουδιών.

Κρίμα. Τραγικό. Αποκαρδιωτικό.

Πολλούς χαιρετισμούς

Federico

Υ.Γ.1. «Όλα τα λεφτά» είναι η λουλουδού στην πρώτη φωτογραφία.
Τι κάνει ο άνθρωπος για λίγα ευρώ.
Τι κάνει μια κυβέρνηση για λίγη εξουσία.
Τι κάνει ένας λαός για λίγo βόλεμα.
Υ.Γ.2. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέδρασε ποτέ σε αυτό που ερχόταν και σε αυτό που ήρθε. Πέρα από το «καναπεδάτο ΟΧΙ», τίποτα. Θα αντιδράσει άραγε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή την τεράστια πολιτική απάτη στην ελληνική ιστορία. Μια απάτη αντίστοιχη του «οίκαδε» των εκλογών του Νοεμβρίου του 1920.
Υ.Γ.3. Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.

(Αγαπητέ Federico, έξοχη η σύγκριση των βουνών από τα λουλούδια. Έδειξες την κρίση στις πραγματικές της διαστάσεις. Federico, η Ελλάδα είναι λούμπεν και της αρέσει κιόλας. Δυστυχώς, ούτε η συμφορά θα γίνει δάσκαλος. Θα φέρει μεγαλύτερη συμφορά. Τι να κάνουμε, αυτό επέλεξε ο σοφός λαός. Αυτά θέλει. Αν ήθελε άλλα, θα έκανε άλλα. Να είσαι καλά, Federico. Και μια και ταξιδεύεις, έλα στην Κύπρο. Έλα όταν έρθει ο Μαζωνάκης, να πάμε παρέα. Εγώ περιμένω να έρθει ο Μάκης.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.