Η μετριότητα του τίποτα

Πιτσιρίκο,
Ειδικό καθεστώς μεταξύ ΕΕ και Μεγάλης Βρετανίας. Προφανώς, η αυτοκρατορία δεν μπορεί να ανεχθεί τις απαιτήσεις της Ευρώπης. Και η Ευρώπη αυτή που με το ηθικό της κήρυγμα για πιστή τήρηση των κανόνων -αυτό μας λένε 6 χρόνια τώρα και κάτι ακόμα μπούρδες περί αλληλεγγύης σεβασμού των εταίρων κτλ- παραχωρεί απλά το ειδικό καθεστώς στους Άγγλους.

Στην Ελλάδα όμως, όχι. Στην Ελλάδα που μάτωσε, φυσικά όχι.

Τι κι αν αυτοκτόνησε κόσμος, τι κι αν έφυγαν μετανάστες, τι κι αν υπάρχουν άστεγοι, τι κι αν λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία, τι κι αν υπολειτουργούν τα νοσοκομεία, τι κι αν η συνταγή που μας επιβάλλουν είναι λάθος όπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν, τι κι αν πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, τι κι αν οι πρόσφυγες έρχονται κατά κύματα;

Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ειδικό καθεστώς. Μόνο οι Άγγλοι μπορούν.

Την οικονομική κατοχή ακολουθεί πάντα και η στρατιωτική. Μόνο που στην περίπτωσή μας είναι λίγο πιο περίπλοκο.

Η στρατιωτική κατοχή υπάρχει όμως και επίσημα.

Δες FRONTEX, NATO κτλ. Περιπολίες όπου κρίνουν, για όσο κρίνουν οι ξένοι.

Οι Έλληνες δεν μπορούν πια να διαχειριστούν την κατάσταση όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά ούτε στην ενδοχώρα.

Το προσφυγικό εκτός ελέγχου με το κράτος θεατή να παρακολουθεί την κάθε ΜΚΟ και ξένο αμιγώς στρατιωτικό και παραστρατιωτικό οργανισμό να σαρώνει τη χώρα.

Δεν κόβουν μόνο οι αγρότες την Ελλάδα στη μέση χύνοντας γάλατα στους δρόμους σε ζωντανές συνδέσεις με τα βοθροκάναλα.

Την έκοψε και το NATO. To ανατολικό Αιγαίο μας ανήκει ακόμα;

Ξέρεις πολλά κράτη σοβαρά που δέχονται ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στην επικράτεια τους για τον έλεγχο των συνόρων;

Η κατοχή είναι απόλυτη. Πνευματική, οικονομική και σιγά σιγά στρατιωτική.

Γαμώτο και δεν ρίξαμε ούτε μια πιστολιά τίποτα. Απλά πέσαμε.

Αλλά τι να σου κάνει και μια κοινωνία μετρίων;

Όταν χρόνια πολλά αποθέωνες το τίποτα, κατάντησες ισάξιο με αυτό. Δεν μιλάμε για αντίδραση αλλά ούτε μια πρόθεση προς την κατεύθυνση αυτή.

Τίποτα. Το απόλυτο τίποτα. Κατ’ ευφημισμό κράτος με κατ’ ευφημισμό πολίτες.

Και μην πεις πάλι ότι φταίει η κυβέρνηση. Φταίει αλλά εσύ τι κάνεις γι’ αυτό;

Κάτσε να παρακολουθείς την χώρα σου να διαλύεται. Αργά και σταθερά.

Τη δικτατορία που ζεις δεν στην επέβαλαν με τανκς.

Άλλωστε, όπως είπε ένας μεγάλος, που έφυγε χθες, κανείς ηλίθιος δεν εγκαθιδρύει δικτατορία σήμερα με τα τανκς, ενώ υπάρχει η τηλεόραση.

Και η δική μας κρίμα να χάσει τα τόσο έγκυρα και αντικειμενικά ΜΜΕ που δεν έχουν άλλωστε ούτε χρέη ούτε τίποτα.

Γαμώτο, πως καταντήσαμε έτσι…

Θ.

Υ.Γ. Αρχίζουν οι δημοσκοπήσεις πάλι. Κυριάκος και ΝΔ πρώτη. Εξακολουθούν να μας συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς πασάροντάς μας ό,τι θέλουν όπως το θέλουν άσχετα πόσο προκλητικό μπορεί να φανεί. Κι εμείς συζητάμε για τις 4 άδειες; Ζω για την στιγμή που θα κλείσουν όλα τα βοθροκάναλα. Θα μου πεις θα πάρουν άλλα τη θέση τους. Ε 26 χρόνια ιδιωτική τηλεόραση. Αυτή η ιδιωτική τηλεόραση. Δεν θα την κλάψω όταν πεθάνει.

(Αγαπητέ φίλε, η Βρετανία μπορεί να έχει ειδικό καθεστώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί, όταν μιλάμε για την Βρετανία, μιλάμε για τις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει Βρετανία, υπάρχουν ΗΠΑ. Θα γυρνάει στον τάφο του ο Ντε Γκωλ που δεν ήθελε με τίποτα την Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Η Βρετανία μπήκε στην ΕΟΚ μια χρονιά μετά τον θάνατο του Ντε Γκωλ. Ακόμα και έτσι, η Βρετανία θα κάνει δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι πολίτες για την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν διαβάσετε την συμφωνία, δεν είναι και βέβαιο ότι θα τους αρέσει ιδιαίτερα. Για την Ελλάδα, τι να λέμε τώρα; Εγώ κουράστηκα να γράφω τα ίδια και τα ίδια, και να μην αλλάζει τίποτα. Ας δούμε την εξαφάνιση της Ελλάδας σαν μια ευκαιρία για νέα αρχή για τις ζωές μας σε άλλες χώρες. Κάνεις ό,τι μπορείς, και μετά την κάνεις. Αφού οι Έλληνες αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν, δικαίωμά τους. Μια χώρα γεμάτη προδότες. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.