Νομίζουν πως το δικό τους το σπίτι δεν θα καεί ποτέ

Φίλε Πιτσιρίκο
Κάθομαι από τη μια πλευρά της Σουηδίας και παρέχω ψυχολογική υποστήριξη στην γυναίκα μου που βρίσκεται στην άλλη. Ο λόγος; Πήγε σε ένα ερευνητικό σεμινάριο, και, κάθε φορά που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς τους μ@λάκες, γίνεται έξαλλη!

Κλασσικοί upper class Σουηδοί ή ξένης καταγωγής ή μισο-σουηδοί, οι οποίοι κάθε φορά στο μεσημεριανό τραπέζι έχουν ένα μόνιμο θέμα συζήτησης:

Πόσα χρωστάει η Ελλάδα, πόσα νησιά πρέπει να τους δώσει για να ξεχρεώσει και άλλα τέτοια ωραία. Τόσο το έχουν συζητήσει που θα έπρεπε να έχουν βρει τη λύση.

Ή θα πρέπει να πιστέψω λοιπόν πως το μόνο ενδιαφέρον που έχουν στη ζωή τους είναι το χρέος και τα νησιά των Ελλήνων, ή θα υποθέσω με μεγάλη πιθανότητα να πέφτω μέσα πως το κάνουν, για να σπάσουν τα νεύρα στην γυναίκα μου. Η οποία παρεμπιπτόντως είναι η μοναδική Ελληνίδα στο γκρουπ.

Αυτό που με τρομάζει είναι η άγνοια που έχει ακόμα και ο υποτιθέμενος μορφωμένος κόσμος σε όλες τις χώρες.

Η εκάστοτε μικροαστική τάξη που πιστεύει πως έπιασε τον ιερέα από τους όρχεις και δεν θα την αγγίξει ποτέ τίποτα!

Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τους “Μένουμε Ευρώπη”, οι οποίοι είναι κάτι αντίστοιχο των προαναφερθέντων Σουηδών.

Νομίζουν πως το δικό τους το σπίτι δεν θα καεί ποτέ.

Λες και έχουν ξεχάσει οι Σουηδοί πως πέθαιναν σαν τις μύγες εν καιρώ ειρήνης από φτώχεια, ασθένειες και λιμούς!

Η ιστορία τους μοιάζει εκπληκτικά με των Ιρλανδών από αυτή την άποψη, 1/3 της χώρας πέθανε και άλλο 1/3 μετανάστευσε για να επιβιώσει στις αρχές του αιώνα.

Λες και ξεχνάνε πως οι Γερμανοί τους κράταγαν από τον σβέρκο για να τους παίρνουν το ατσάλι στον πόλεμο, γιατί, έχοντας καταλάβει τις γύρω χώρες, θα μπορούσαν να τους πεθάνουν από την πείνα μέσα σε ένα μήνα.

Η Σουηδία είναι μια χώρα που εισάγει ακόμα και σήμερα 85% των προϊόντων, η γη της είναι νεκρή.

Αν κοιτάξεις οργωμένο χωράφι, έχει το χρώμα της ασφάλτου, είναι τρομακτικό! Παράγουν τεχνολογία, αλλά η τεχνολογία δεν τρώγεται. Και ούτε έκανε τα χωράφια τους πιο γόνιμα.

Είναι φριχτό να βλέπεις να εντείνεται το μίσος και η περιφρόνηση προς τους καταδικασμένους λαούς, με ξεπερνά αυτό το πράγμα!

Το ίδιο μίσος και περιφρόνηση που διέκρινες στους “Μένουμε Ευρώπη” το καλοκαίρι.

Ήταν οι αναξιοπαθούντες και οι μετανάστες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έφταιγαν για όλα, και γενικά όλοι αυτοί που πλήττονταν ήταν γιατί το άξιζαν και δεν θα βγούμε από την ΕΕ για πάρτη τους.

Το έλεγαν και χαίρονταν!

Το έχουν πει και άλλοι, δεν ανακάλυψα τον ήλιο:

Είναι πόλεμος τάξεων.

Είναι οι πλούσιοι ενάντια στους φτωχούς.

Και τα τσατσόνια τους μαζί, που είτε αποτελούν το οπλισμένο τους χέρι σαν σώματα ασφαλείας, είτε τους ιδεολογικούς τους υποστηρικτές που σαν μικροαστοί μαλάκες νομίζουν πως θα την βγάζουν αιωνίως καθαρή.

Κούνια που τους κούναγε όλους, και εμάς, και τους Σκανδιναβούς και όλα τα γίδια που πιστεύουν ακράδαντα πως τα πράγματα θα τελειώσουν καλά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς από την -μια από τα ίδια όπως παντού αλλά με περισσότερο κρύο- Σκανδιναβία.

Βασίλης

Υ.Γ. Έχουμε πλέον αρχίσει και αισθανόμαστε σαν ψυχασθενείς που βλέπουμε τα πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν, και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν τα βλέπουν και γιατί δεν μας πιστεύουν…
Υ.Γ2 Ρίξε μια βουτιά και για εμένα, ή μάλλον ρίξε δύο.

(Αγαπητέ Βασίλη, τι Σουηδός, τι Έλληνας, τι Γερμανός. Καλός άνθρωπος να είναι. Ευτυχώς, καλούς ανθρώπους έχει παντού. Και το ζητούμενο είναι να γίνουμε άνθρωποι· το πού γεννηθήκαμε δεν το επιλέξαμε εμείς. Βασίλη, πάντα υπάρχει ένας λαός ή μια χώρα -σήμερα τυχαίνει να είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες- που να τους κοροϊδεύουν οι υπόλοιποι, για να αισθανθούν ανώτεροι. Είναι αυτός ο ρατσισμός των “πολιτισμένων”. Θυμάσαι τα “Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ” που ούρλιαζαν αρκετοί Έλληνες πριν καμιά δεκαριά χρόνια; Ε, τώρα οι Αλβανοί είναι αυτοί. Ναι, είναι η πάλη των τάξεων -πάντα αυτό είναι- αλλά έχεις πια πολλούς φτωχούς που νομίζουν ότι είναι πλούσιοι. Εντάξει, δεν είμαι και ψυχίατρος. Αυτό να το εξετάσεις εσύ που είσαι. Βασίλη, είναι βέβαιο πως τα πράγματα δεν θα τελειώσουν καθόλου καλά για κανέναν. Τα πράγματα θα τελειώσουν με εμάς -και όλους τους άλλους- να βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα. Οπότε, μέχρι τότε, ας ζήσουμε όπως μπορούμε. Εγώ δεν μπορώ πια να στενοχωριέμαι για τους Έλληνες, γιατί είναι ολοφάνερο -έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία- πως δεν θέλουν να αλλάξουν. Οπότε, το σέβομαι. Βασίλη, θα κάνω δέκα βουτιές σε λίγο για σένα. Είναι δωρεάν οι βουτιές στην Κύπρο. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.