Αντιθέσεις

athens paradeΑγαπητέ πιτσιρίκο, νομίζω πως αυτή η φωτογραφία που σου στέλνω περιλαμβάνει την αντίθεση και την σύγχυση της ελληνικής κοινωνίας.

Απο την μια, με υπερηφάνεια γιορτάζουμε την εθνική μας εορτή τιμώντας αυτούς που όρθωσαν ανάστημα, με παρελάσεις.

Απο την άλλη, όπως φαίνεται στο βάθος της φωτογραφίας, αφήνουμε να καταρρέουν όσα νεοκλασσικά κτίρια εχουν απομείνει.

Ίσως, γιατί αυτό το κομμάτι της ιστορίας δεν το μάθαμε ποτέ στο σχολείο, μιας και αλλα κεφάλαια ήταν πιο χρήσιμα (ειδικά με την “επεξεργασία” που υπέστησαν).

Απο την μια δαπανούμε δισ. για εξοπλισμούς -γιατί έτσι μας προστάζουν οι γεωπολιτικές συνθήκες και οι μίζες- ενώ απο την άλλη δεν έχουμε χρήματα για τις πιο αναγκαίες υποδομές στο εσωτερικό της χώρας.

Το καλογυαλισμένο άρμα μάχης με τον υπερήφανο στρατιώτη, με φόντο την φτώχεια και την ένδεια.

Μου θυμίζει την ατάκα “ψωμί τυρί δεν έχουμε, λουλούδια για τα @ρχίδι@ μας…”.

Ευχομαι το μέλλον της Ελλάδας να έχει λιγότερη σύγχυση και λιγότερες αντιθέσεις.

Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν εθνικά και θρησκευτικά.

Γιάννης (όχι πλέον απο Göttingen αλλά) από Μόναχο Γερμανίας

(Αγαπητέ Γιάννη, ως Έλληνες, γνωρίζουμε καλά πως τα παλιά κτίρια έχουν αξία. Το πιο δημοφιλές κτίριο στην Αθήνα χτίστηκε πριν από 2.500 χρόνια. Οπότε, και το κτίριο της φωτογραφίας, μπορεί να είναι πολύ δημοφιλές το 4.500 μ.Χ., αν το αφήσουμε να …ωριμάσει. Άλλωστε, εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε της ιδιοκτησίας, των υλικών αγαθών και του φαίνεσθαι. Είμαστε πνευματικοί άνθρωποι. Γιάννη, η Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρήσει τους ανθρώπους της -που έφυγαν και φεύγουν μαζικά-, τα κτίρια θα συντηρήσει; Τώρα η Ελλάδα είναι και επίσημα προτεκτοράτο, με στρατιωτικές παρελάσεις εθνικής περηφάνιας και …ανεξαρτησίας για τα χάπατα. Για να ξεχνάνε πως η χώρα τους είναι προτεκτοράτο και να αισθάνονται Κολοκοτρώνηδες, ενώ είναι ραγιάδες με την θέλησή τους. Γιάννη, στο Μόναχο πια, ε; Ξέρω πως είναι μια πάμφθηνη πόλη -γεια σου Μυρόεσσα!- με πολύ φτηνά νοίκια. Γιάννη, μάλλον είσαι πλούσιος. Αν έχεις δικό σου σπίτι και θέλεις να το φρεσκάρεις, να σου συστήσω τον κουμπάρο μου. Είναι αρχιτέκτονας, τρομερός στην δουλειά του, και κάνει πια αποκατάσταση κτιρίων στην Γερμανία. Είναι και πολύ καλό παιδί. Να είσαι καλά, Γιάννη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.