Γιατί σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα

c2Η απόφασή μου να έρθω στην Κύπρο αποδείχτηκε πολύ καλή, γιατί φέτος θα κάνω περισσότερα μπάνια από κάθε άλλη χρονιά. Εντάξει, το ιδανικό είναι 365 μπάνια το χρόνο -αυτό θα το κατάφερνα αν πήγαινα στα Κανάρια Νησιά- αλλά και τα 250 μπάνια δεν είναι άσχημα.

c3Τώρα, όμως, έχω ένα μεγάλο πρόβλημα.

Όπως, ίσως, θα γνωρίζετε, η Κύπρος βγήκε από το Μνημόνιο.

Είμαι πολύ γουρλής. Μόλις πάω κάπου, φεύγουν τα Μνημόνια, οι άνθρωποι ερωτεύονται, μωρά γεννιούνται, τα πουλιά κελαηδούν· γενικά, κουβαλάω την ευτυχία μαζί μου.

Βέβαια, μην νομίζετε πως οι Κύπριοι είναι χαρούμενοι που δεν έχουν πια Μνημόνιο. Εδώ δεν ασχολείται κανείς, εκτός από τους Κύπριους πολιτικούς που είναι σχεδόν τα ίδια μπάζα με τους δικούς μας. Άλλωστε, τα προβλήματα για την κυπριακή οικονομία παραμένουν και είναι μεγάλα.

Το δικό μου πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να ζήσω εκτός Μνημονίου.

Ο κυριότερος λόγος που επέλεξα να έρθω στην Κύπρο ήταν ότι είχε Μνημόνιο.

Έψαξα να δω ποιες χώρες έχουν Μνημόνιο -εκτός από την Ελλάδα-, είδα πως η Κύπρος ήταν σε Μνημόνιο, οπότε είπα “θα πάω στην Κύπρο”. Έχω κριτήρια, ως άνθρωπος.

Συνήθισα το Μνημόνιο στην Ελλάδα και δεν μπορώ να ζήσω εκτός Μνημονίου.

Το Μνημόνιο σου δίνει την εντύπωση πως το παλεύεις. Φεύγει το Μνημόνιο και διαπιστώνεις πως είσαι σε χειρότερη κατάσταση από πριν και θα γίνεται όλο και χειρότερη.

Το Μνημόνιο σου δίνει ελπίδα.

Δεν περίμενα πως, με το πού θα έρθω στην Κύπρο, θα βγει από το Μνημόνιο.

c4Σκεφτόμουν πως και οι Κύπριοι θα το έκαναν σαν εμάς: θα ξεκινούσαν για ένα Μνημόνιο τριών ετών και πως θα κρατούσε το Μνημόνιο καμιά πενηνταριά χρόνια, ώστε να τα τινάζεις και να χαίρεσαι που αποδράς από το Μνημόνιο.

Αλλά η Κύπρος το κράτησε το Μνημόνιο μόνο τρία χρόνια.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει πως οι Κύπριοι δεν είναι γνήσιοι Έλληνες.

Τώρα που η Κύπρος βγήκε από το Μνημόνιο, δεν ξέρω τι να κάνω.

Είμαι έξω από τα νερά μου.

Σκέφτομαι σοβαρά να επιστρέψω στην Ελλάδα.

Δεν αντέχω τη ζωή έξω από Μνημόνιο.

Τώρα πάω να κάνω ένα μπάνιο για να το σκεφτώ.

(Πείτε μου κι εσείς την γνώμη σας. Τι να κάνω; Να επιστρέψω στην Ελλάδα; Βοηθήστε με, είμαι σε δύσκολη θέση εκτός Μνημονίου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.