Μένουμε Τουρκία

merkel davutogluΤον σκασμό έχουν βγάλει οι “Μένουμε Ευρώπη”, μετά από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχαν οι 28 ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ξαφνικά, μπροστά στην προσφυγική κρίση, μοιάζει να μην υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχει μόνο η Τουρκία και το πώς οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεφορτωθούν τους πρόσφυγες.

Όλες οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγιναν σμπαράλια, προκειμένου να μην έρθουν οι πρόσφυγες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και φυσικά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την Συνθήκη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όπως και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος δήλωσε πως το κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες είναι παράνομο.

Σε ποια Ευρώπη μένουμε;

Μένουμε στην Ευρώπη, η οποία κατεβάζει τα βρακιά της στην Τουρκία, ένα κράτος-τρομοκράτη που παραβιάζει βάρβαρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης.

Είναι πολύ αστείο να έχεις κάνει όλες τις υποχωρήσεις που σου ζητήθηκαν και να έχεις παραχωρήσει την εθνική σου κυριαρχία για να μείνεις στην Ευρώπη των μεγάλων ιδεών, και να διαπιστώνεις πως, ουσιαστικά, ακολουθείς τις γραμμές της Τουρκίας.

Ακόμα πιο αστείο είναι το γεγονός ότι ούτε οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες δεν θεωρούν την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα, και κανείς τους δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα.

Γιατί εξευτελίζονται τόσα χρόνια η Ελλάδα και οι Έλληνες;

Για να καταλήξουν γιουσουφάκια του Ερντογάν;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τελειωμένη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια πολύ ωραία ιδέα αλλά η εφαρμογή ήταν όλη λάθος.

Και το 2016, η θλιβερή Ευρωπαϊκή Ένωση κατάντησε να σέρνεται πίσω από την ακόμα πιο θλιβερή Τουρκία του Ερντογάν.

Η Τουρκία είναι πια ο παίκτης-κλειδί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταπληκτικό επίτευγμα για την Ευρώπη του Διαφωτισμού.

Οι Μένουμε Ευρώπη πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.