Παλλόμενα χρέη

ancientΦίλε Πιτσιρίκο,
Να πω κατά αρχήν ότι το κείμενο σου για τον Παπασταύρου –βεβαίως, βεβαίως– ήταν καταπληκτικό και εντελώς “to the point”. Εξαιρουμένης όμως της αφεντιάς σου, του ΤΡΡ και μερικών ακόμα sites, τα «μεγάλα και σπουδαία» ελληνικά ειδησεογραφικά websites και blogs δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο επίτευγμα του Έλληνα “value asset” να συμπεριληφθεί και σε μια ακόμα λίστα διεθνών φοροφυγάδων και λαμόγιων.

Είτε λοιπόν δεν θεωρούν τον κ. Παπασταύρου Έλληνα, είτε πιστεύουν τις δικαιολογίες που ο ίδιος έχει -μέχρι τώρα- ψελλίσει.

Φαίνεται πως θεωρούν τον εν λόγω «κύριο» -που συμμετείχε από την καλή του την ψυχή στα ΔΣ διαφόρων offshore εταιριών που έστηναν «φίλοι» του- εντελώς Παπάρα κι έτσι δεν βρίσκουν τον λόγο να ασχοληθούν περισσότερο μαζί του.

«Με αυτόν τον Παπάρα, θα ασχολούμαστε πάλι», φέρεται πως δήλωσε γνωστός μιντιάρχης σε δείπνο που παρέθεσε σε Έλληνες πολιτικούς.

Κανείς δεν θυμάται τίποτε, κανείς δεν γνωρίζει τίποτε.

Όλα γίνανε τυχαία και είχαν ως αφετηρία τις καλύτερες των προθέσεων.

Αυτοί όλοι δεν είναι θύτες. Θύματα της καλής τους της καρδιάς και της κακίας του κόσμου είναι.

Ούτε ο Μητσοτάκης θυμάται τίποτα για την Siemens, ούτε μπορεί να ερμηνεύσει ή να θεωρήσει άξιο λόγου το γεγονός ότι ο Έλλην πρωταθλητής των offshore και των επί της γης λιστών, υπήρξε μέλος του ΔΣ σε εταιρεία της γυναίκας του.

«Ποια γυναίκα μου;» αναρωτήθηκε αρχικά ο Κυριάκος, αλλά μετά από λίγα λεπτά θυμήθηκε ότι έχει γυναίκα με την οποία ήταν σε διάσταση για 5 χρόνια αλλά ύστερα τα βρήκαν μεταξύ τους ξανά για το καλό των παιδιών και της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος είδε το βίντεο από την γνωστή εκπομπή με την Τατιάνα και συγκινήθηκε ξανά το πουλάκι μου.

“Τι εξαίσια ερμηνεία! Αν δεν είχα το ιερό καθήκον – που κληρονόμησα από τον Δράκουλα πατέρα μου – να σώσω την Ελλάδα, θα ήθελα να πάρω την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο φεστιβάλ Αθηνών” μονολόγησε.

Επίσης, αποφάσισε να κρατήσει στάση γουρλομάτη Βούδα για το ζήτημα Παπασταύρου και να μην πει λέξη.

Ούτε «Παπάρα» θα τον πει, αφού αν ο Παπασταύρου είναι ο Mr Paparas τότε και γυναίκα του Κούλη θα πρέπει να είναι η Mrs Paparova.

Οπότε silence! Κι αν κάποιοι τους ξαναπούν «λωποδύτες», θα ξανακάνουν ότι βρέχει.

Βέβαια, όλα τα ευτράπελα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες μαζί και με τις διαφόρων ειδών διαρροές του τελευταίου εικοσιτετράωρου δεν αφήνουν την παραμικρή δικαιολογία στους Έλληνες για την ψήφο που θα ρίξουν στην κάλπη στις εκλογές που όπου να ναι έρχονται.

Αφήστε λοιπόν τα «δεν ήξερα» και τα «νόμιζα πως αυτός θα ήταν καλύτερος».

Το βρώμικο μυαλό σας κολλημένο στα παλλόμενα πέη βρίσκεται και για την πολιτική και το μέλλον της κοινωνίας σας καρφί δεν σας καίγεται.

Νομίζετε πως μετά την παραίτηση του «δυο λαλούν και τρεις χορεύουν» Βέλγου, γλυτώσατε την παράσταση με τα πέη που πάλλονται.

Η ζωή όμως είναι συνήθως πλουσιότερη και από την πιο πλούσια φαντασία. Η τρόικα με τα «παλλόμενα πέη» έρχεται και δεν πρόκειται να δώσει παράσταση στην Επίδαυρο.

Το έθνος όμως των Ελλήνων δεν καταλαβαίνει από τέτοιου είδους απειλές.

Όταν εκείνοι πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο, «εμείς» φτιάχναμε πολιτισμό. Έτσι δεν είναι «καλλιτέχνες» μου;

Φιλιά πολλά

Ηλίας

Υ.Γ. Στην φωτογραφία, παράσταση από αρχαίο Αττικό αγγείο.

(Αγαπητέ Ηλία, δεν χωράει στο μυαλό μου. Η Ελλάδα χρεοκόπησε, εκατομμύρια Έλληνες γονάτισαν, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστευσαν, πολλοί αυτοκτόνησαν, άλλοι μαράθηκαν και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης στην κυβέρνηση Σαμαρά ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου. Τι να πω; Ηλία, είναι πολύ στενόχωρα όλα αυτά και μου μαυρίζουν τα σπλάχνα αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορώ να κάνω πια. Ό,τι μπορούσα να κάνω -από διαδηλώσεις και πορείες μέχρι κείμενα- το έκανα. Ή η Ελλάδα είναι γεμάτη προδότες, ή οι Έλληνες είναι καθυστερημένοι και πάνε από προδότη σε προδότη. Δεν ξέρω τι να πω. Και ο χρόνος περνάει, τα χρόνια περνάνε. Και αυτή η άνοιξη με μαγεύει. Και μπορεί να είναι η τελευταία. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.