Πόσο τυχερές να το δούμε αυτό

kuknoiΑγαπημένε πιτσιρίκο,
πριν λίγες μέρες γυρνούσα στο σπίτι και είχα πάρει μια φίλη μου από την Άρτα να της δείξω τη γειτονιά μου στο Λονδίνο.

kuknoi1 Με το πού φτάνω κοντά σε ένα κανάλι για να της το δείξω, βλέπω δύο κύκνους, τα αυγά τους και την φωλιά που έφτιαξαν από κλαδιά και σκουπίδια.

Μέσα στον πανικό και τη χαρά λέω στη φίλη μου:

Κοίτα, κοίτα δεν το πιστεύω πόσο τυχερές να το δούμε αυτό.

Περνάει και μία Αγγλίδα γιαγιούλα μου λέει τα δικά της για τους κύκνους και για τα αυγά.

Μόλις έφυγα και μπήκα σπίτι σε σκέφτηκα και λέω αυτό θα άρεσε στον πιτσιρίκο.

Εννοείται συγκινήθηκα γιατί είμαι και χαζή και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί σε σκέφτηκα.

Ακόμα προσπαθώ να το βρω.

Μάλλον γιατί από το 2011 που σε διαβάζω -κι ας είμαι μόνο 24- με βοήθησες πολλές φορές που ήμουν χάλια και που με έπιανε το παράπονο, να προχωρήσω και μου θύμιζες πως η ζωή είναι πολύ μικρή και πολύ ωραία.

Σε ευχαριστώ.

Να είσαι καλά.

Μ.

(Αγαπητή φίλη, τις τελευταίες εβδομάδες, παρακολουθώ με τις ώρες στο Διαδίκτυο δυο νεογέννητα αετόπουλα και τους γονείς τους, σε μια φωλιά σε ένα δέντρο στην Ουάσιγκτον. Και θυμάμαι ξανά την φύση των πραγμάτων. Οι άνθρωποι των πόλεων ξεχνούν τη φύση των πραγμάτων. Και αυτό τους οδηγεί στη δυστυχία. Σας ευχαριστώ πολύ που με σκεφτήκατε και μου στείλατε τις φωτογραφίες με τους κύκνους. Καλό είναι να με θυμούνται οι αναγνώστες του μπλογκ και στις χαρές τους, όχι μόνο στα προβλήματα. Η Αθήνα θα ήταν πολύ πιο ανθρώπινη πόλη, αν στους δρόμους της υπήρχε χώρος για πουλιά, σκίουρους και ελάφια. Αλλά δεν υπάρχει χώρος ούτε για τους ανθρώπους. Να είστε καλά. Η ζωή είναι όμορφη και η ομορφιά θα σώσει μόνο αυτούς που μπορούν να τη δουν. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.