Ατυχώς

Γειά σου Πιτσιρίκο!
Σου γράφω για να ευχηθώ καλή αργία διαρκείας!

Για 5 μέρες δε θα δουλεύει τίποτα, εκτός από τα ρολόγια και ό,τι δουλεύει ρολόι.

Θα βγει μετά σαν πρωτομαγιάτικο λουλούδι ο Αλέξης και θα μας πει:

“Αληθώς Ανέστη! Το ‘πα ότι θα γίνει, δεν το ‘πα; Μη με κατηγορήσετε πάλι για ψέματα”.

Και μετά θα πάρει το πρωτομαγιάτικο στεφάνι που ετοίμασε με την παρέα του και θα μας το φορέσει στο κεφάλι. Αγκάθινο, βέβαια, αλλά στο κλίμα των ημερών!

Και θα ξεκινήσει εκ νέου η εβδομάδα των παθών, χωρίς ενδιάμεσες αργίες και χωρίς ανάσταση αυτή τη φορά.

Ο Αλέξης, αφού έπιασε την καλή, θα πιάσει και τον Μάη.

Εμείς, αφού δεν το πιάσαμε από την αρχή, θα σκύψουμε το κεφάλι, θα ψελλίσουμε “αληθώς…” και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο θα προσδοκούμε ανάσταση ζωντανών – νεκρών.

Παράλληλα, θα κάνουμε τα γούστα του Αλέξη, ψηφίζοντας όποτε του κ@υλώσει, χωρίς κανέναν, απολύτως, λόγο, θα τα ακουμπάμε στον Αλέξη ή σ’ όποιον Κουλό τον αντικαταστήσει, τακτικά και με δόσεις κι όλα καλά.

Θα παρακολουθούμε από την τηλεόραση τη Μύκονο να βουλιάζει σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό και θα μακαρίζουμε τους σκληρά εργαζόμενους επισκέπτες της που είναι τζιμάνια στην οικονομική διαχείριση και τους μένουν λεφτά και για χλιδάτες διακοπές.

Ούτε τη Μύκονο, όμως, δεν κάνει να ενοχλήσουμε. Άλλο τα περιστέρια, άλλο οι πελεκάνοι.

Πάω κι εγώ τώρα να πάρω το τραμ από το Σύνταγμα να γυρίσω σπίτι απ’ τη δουλειά.

Όπως θα καίει ο ήλιος τα τσιμέντα και θα περνάω έξω από τη Βουλή, θα ψιθυρίζω μέσα από τα δόντια “Να καεί, να καεί το μπουρδέλο το νησί”.

Και θα κατεβάζω τα 12 ευαγγέλια, που Μεγάλη Πέμπτη θα μείνουμε στην Αθήνα εγώ, οι πρόσφυγες και τα περιστέρια.

Αληθώς και ατυχώς.

Χρόνια πολλά, ας έχουμε αυτό τουλάχιστον!

Κατερίνα

Υ.Γ. Πριν φύγουμε από τη δουλειά, ο Διευθυντής μας ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και καλό σούβλισμα. Μπεεε, απαντήσαμε μ’ ένα στόμα. Οι πιο ξύπνιοι σκέφτηκαν ότι τα είπε με λάθος σειρά, άλλοι είπαν, απλά, ότι προτιμούν τον φούρνο. Είναι ωραίο να έχεις επιλογές.

(Αγαπητή φίλη, ποιος Αλέξης; Στον Αλέξη είστε ακόμα; Ο Αλέξης είναι ένα ακόμα πιόνι των δανειστών στην υποδουλωμένη χώρα. Το θέμα είναι αν οι Έλληνες θέλουν να ελευθερωθούν. Θέλουν; Ή προτιμούν να αισθάνονται διαρκώς αδικημένοι και να βρίζουν τον Αλέξη, τον Κυριάκο, τον Αντώνη, τον Γιώργο και τα άλλα παιδιά; Να είστε καλά. Καλή Πρωτομαγιά! Η Ανάσταση είναι παρηγοριά για τους δούλους.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.