Πολιτική ορθότητα
Φίλε μου, Πιτσιρίκο, μπορεί να είναι και άνευ σημασίας αυτό που σου γράφω, αλλά μου έχει κάνει τεράστια (αρνητική) εντύπωση. Βλέπω ειδήσεις σε ελληνικά κανάλια πού και πού. Σε όσα ρεπορτάζ έχουν σχέση με το προσφυγικό όταν αναφέρονται στους ανθρώπους που βρίσκονται στα σύνορα λένε διαρκώς «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».
Αν χρειαστεί να αναφερθούν σε αυτούς πέντε φορές σε μία φράση, θα πουν πέντε φορές «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».
Η πολιτική ορθότητα μας μάρανε. Εντάξει, το καταλάβαμε, κάποιοι είναι πρόσφυγες και κάποιοι μετανάστες.
Βασικά, το ξέραμε εξ αρχής.
Και; Μήπως να σταματήσουμε να βάζουμε με τέτοια μανία ταμπέλες στους ανθρώπους.
Και μήπως να αρχίσουμε να βλέπουμε λίγο την ουσία αντί για το περιτύλιγμα. Τι σου λέω ε;
Σε άλλα νέα, νομίζω παρακολουθούμε ένα έργο με προδιαγεγραμμένο τέλος.
Ήδη, έχουν αρχίσει τα επεισόδια μεταξύ των εγκλωβισμένων και τα περιστατικά βίας.
Και ήδη αρχίζουν να ακούγονται οι γνωστοί «σας τα λέγαμε εμείς» που πιστεύουν ότι τα περιστατικά βίας σχετίζονται με την ποιότητα των ανθρώπων. Όχι με την κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν.
Εγώ πάντως, Πιτσιρίκο, αν είχα να αντιμετωπίσω όσα αυτοί περνάνε δεν είμαι σίγουρη ότι θα είχα αντέξει τόσο καιρό.
Βέβαια εγώ είμαι και οξύθυμη, αυτοί ίσως θα έπρεπε να είναι πιο υπομονετικοί.
Όπως θα ήταν στη θέση τους οι «σας τα λέγαμε εμείς». Που είναι πιο πολιτισμένοι όσο να πεις από εμάς τους βαρβάρους.
Να τα εκατοστήσει το blog, με την ευκαιρία. Να είναι πάντα εδώ για να ακούγεται η φωνή η δική σου και των αναγνωστών σου. Ευχαριστούμε!
Ελένη
(Αγαπητή Ελένη, πάλι καλά που στα ΜΜΕ λένε “οι πρόσφυγες και οι μετανάστες”, γιατί, πριν από μερικούς μήνες, τους έλεγαν όλους “λαθρομετανάστες”. Κάποιοι άλλοι τώρα τους λένε “επενδυτές”. Από “λαθρομετανάστες” σε “επενδυτές” είναι μια πρόοδος. Βέβαια, σε λίγους μήνες, θα τους λένε πάλι όλους “λαθρομετανάστες”. Όσο για αυτό που συμβαίνει με τις αντιδράσεις των προσφύγων ήταν αναμενόμενο. Τους εγκλωβίζουν και τους οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές σαν να είναι πειραματόζωα. Είχα γράψει πριν από ένα μήνα “Το πείραμα με τους πρόσφυγες”. Αυτό συμβαίνει. Και κάποιοι κάνουν τους έκπληκτους. Να είσαι καλά. Και σε ευχαριστώ.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.