Και άλλα ευχάριστα νέα, μετά τον διορισμό μου στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα

tsiprasΑγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, είναι η πρώτη μου μέρα στην δουλειά, μετά τον διορισμό μου στην θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η ατμόσφαιρα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ όμορφη.

Μου ταιριάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Σκέφτομαι να μένω μόνιμα εδώ, για να γλιτώνω και τα νοίκια.

Ο μόνος τρόπος να μείνω στην Ελλάδα ήταν να διοριστώ.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να ακολουθήσω τους 600 χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό από το 2008 μέχρι σήμερα.

Τζάμπα έφυγαν όλοι αυτοί. Από 150 χιλιάδες αν είχε διορίσει η κάθε κυβέρνηση -Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα-, θα είχαν μείνει όλοι στην Ελλάδα και θα την περνούσαν τζάμι, όπως την περνάω εγώ τώρα.

Τέλος πάντων, σκασίλα μου για αυτούς. Εγώ την πάρτη μου κοιτάω, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες από τους νεοναζί μέχρι τους αναρχικούς.

Αυτό είναι το κοινό σημείο των Ελλήνων: η πάρτη τους.

Σας έχω κι ένα ευχάριστο νέο:

Διορίστηκα μεν στο γραφείο του πρωθυπουργού αλλά δεν έχω καμία δουλειά να κάνω. Δεν υπάρχει, βέβαια, κανένας στρατηγικός σχεδιασμός. Όλα στην τύχη είναι.

Θα κάθομαι, δεν θα κάνω τίποτα -εντάξει, ο πρώτος ή ο τελευταίος είμαι;- και θα παίρνω μισθό δυο χιλιάδες ευρώ και πέντε χιλιάδες ευρώ μαύρα από το ταμείο υποστήριξης.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως μπορώ να συνεχίσω το μπλογκ!

Τι θα κάνω όλη μέρα μέσα στο Μαξίμου;

Εντάξει, θα γλείφω τον Αλέξη, θα γλείφω τον Παππά, θα γλείφω τον Φλαμπουράρη, και μετά;

Πώς θα γεμίσουν όλες αυτές οι ώρες;

Θα γράφω στο μπλογκ.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Όπως τόσοι και τόσοι επαναστατημένοι αριστεροί -που διορίστηκαν-, θα συνεχίσω τον αγώνα μέσα από το σύστημα. Θα ανατρέψω το σύστημα από μέσα.

Να, σήμερα σας έχω αυτό το σκίτσο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρακάλεσα τον φίλο μου, τον Σπύρο Δερβενιώτη, να φτιάξει αυτό το σκίτσο, και ο Σπύρος δεν μου έχει χαλάσει ποτέ χατίρι. Θα ζητήσω από τον Αλέξη να διορίσει και τον Σπύρο. Και όλους τους φίλους μου.

Μου άρεσε η ιδέα πως ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στην πρωθυπουργία χωρίς γραβάτα και θα βγει ξεβράκωτος με γραβάτα.

Έχω βάλει αυτό το σκίτσο πάνω στο γραφείο του Αλέξη και περιμένω να έρθει να το δει.

Θα γελάσει σίγουρα. Με όλα γελάει ο Αλέξης. Είναι γελαστό παιδί.

Σας αφήνω τώρα, γιατί ήλθε ο φίλος μου ο Καρανίκας, και πρέπει να του φτιάξω καφέ -όπως οφείλει να κάνει ο νέος στον παλιό- και να ετοιμαστούμε ψυχολογικά για να δούμε Ελένη Μενεγάκη.

Την αγάπη μου.

(Για τους φίλους που ρωτάνε με πραγματικό ενδιαφέρον -και όχι από περιέργεια-, υπομονή λίγες ημέρες. Να ολοκληρωθεί κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει, και θα γράψω. Θα γράψω τι ακριβώς συνέβη. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.