Πάσχα στη Ζάκυνθο

navagioΓεια σου πιτσιρίκο,
Μετά από οχτώ χρόνια Ανάστασης σε μια ευαγγελική εκκλησία του Regensburg που ευγενικά παραχωρείται στον παπά Γιάννη του Μόναχου για να τελέσει την Αναστάσιμη λειτουργία γρήγορα γρήγορα, προκειμένου να πάει στους επόμενους σταθμούς της Ανάστασης-περιοδείας, εκεί όπου κάθε φορά κλαίω όταν μας λέει να ψάλλουμε όλοι μαζί δυνατά το Χριστός Ανέστη για να μας ακούσουν μεχρι την πατρίδα, το φετινό Πάσχα με βρήκε στη Ζάκυνθο.

Και θυμήθηκα πώς είναι το ελληνικό Πάσχα με τις μυρωδιές της ελληνικής φύσης, πώς είναι η ελληνική φιλοξενία στο σπίτι της αγαπημένης μου φίλης που καιρό σχεδιάζαμε και προσμέναμε αυτό το ταξίδι καθότι και οι δύο στο εξωτερικό.

Και θυμήθηκα γιατί λατρεύω αυτόν τον τόπο.

Γιατί εδώ είναι που οι άνθρωποι συνωστίζονται και περιμένουν με ανυπομονησία να ανέβουν στην αυτοσχέδια εξέδρα που κρέμεται πάνω από το βράχο, προκειμένου να δουν από κάτω την απίστευτης ομορφιάς παραλία του Ναυαγίου,

εδώ είναι που το μπλε της θάλασσας έχει μια απόχρωση βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής που παρόμοιο δεν έχεις ξαναδεί,

εδώ είναι που το θαύμα της ελληνικής φύσης σου κόβει την ανάσα.

Όταν γυρίσω πίσω, θα κλείνω τα μάτια, και θα ανακαλώ αυτό το μπλε της θάλασσας που με έκανε να θυμηθώ γιατί είμαι και θα είμαι πάντα ερωτευμένη με την Ελλάδα.

Χριστός Ανέστη πιτσιρίκο!

Με αγάπη Μ.Π. από Γερμανία (τώρα εν πλω για Κυλλήνη)

Υ.Γ. Την φωτογραφία την τράβηξα με το κινητό μου, σαν καρτ ποστάλ!

(Αγαπητή φίλη, είναι υπέροχη η Ζάκυνθος το Πάσχα. Και όχι μόνο το Πάσχα. Οργιάζει η φύση στη Ζάκυνθο την άνοιξη και οι Ζακυνθινοί είναι άπιαστοι στη φιλοξενία. Φέτος είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δεν έκανα Πάσχα στη Ζάκυνθο κι έχω ένα στερητικό σύνδρομο. Δεν πειράζει, ελπίζω να πάω το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται να κλείνετε τα μάτια στην Γερμανία για να βλέπετε το μπλε της θάλασσας στην Ελλάδα· υπάρχουν κάμερες σε πολλές ελληνικές παραλίες, οπότε μπορείτε να βλέπετε την θάλασσα σε απευθείας μετάδοση. Επίσης, μπορείτε να επιστρέψετε στην Ελλάδα. Έλεος πια με την Γερμανία. Ούτε οι Γερμανοί δεν την αντέχουν. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ που με θυμηθήκατε στην φιλτάτη πατρίδα, την θαυμασία νήσον. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.