Αγάπη, Αλληλεγγύη, ένα καλό βιβλίο και καλή μουσική

Πιτσιρίκο θα σου γράψω κάποια πράγματα για το δικό μου ξαλάφρωμα.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια -προ κρίσης αλλά και μετά- πάντα συζητούσαμε με τους πολύ λίγους καλούς φίλους που έχω ότι σιχαινόμαστε τους Έλληνες· όχι δηλαδή όλους αλλά αυτούς που έχουν υιοθετήσει τον τρόπο ζωής του νεοπλουτισμού-δανεισμού.

Καμμία ποιότητα σε τίποτα τόσα χρόνια. Η μουσική μπουζούκια και φανφάρες, συμπεριφορά γ@μάμε και δέρνουμε, οδηγάμε σα να είμαστε σε κυνηγητό, βρίζουμε όλους για όλα και σε τίποτα δε φταίμε. Πως στρώθηκε ο δρόμος για το φασισμό-συμπεριφορά, έτσι το ονομάζουμε.

Τόσα χρόνια ζούσανε οι άνθρωποι με την εντύπωση ότι είναι οι βασιλιάδες του κόσμου.

1500 μνημόνια και λίγα θα είναι. Καλά να πάθουμε. Μετρηθήκαμε, όπως έχεις πει τόσες φορές, και βγήκαμε πολύ λίγοι.

Όμως υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν τον κόπο και έχουν συμπεριφορά αξιοζήλευτη, μόρφωση, κουλτούρα, όμορφη ψυχή και απλά αυτούς τους θαυμάζεις και σου δίνει κουράγιο ότι τελικά δεν είναι όλα μαύρα, υπάρχει κάπου κάτι καλό.

Όσοι φύγανε από την Ελλάδα καλά κάνανε, όσοι μείνανε ενώ θέλουν να φύγουν και αυτοί καλά κάνανε.

Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει σωστό και αντέχει.

Μέχρι εκεί, καλό είναι να μην ασχολείστε εσείς που φύγατε με αυτούς που σας βρίζουν.Κατα βάθος και αυτοί θέλουν να φύγουν αλλά δεν το παραδέχονται.

Άλλωστε, αυτό είναι ένα από τα ελαττώματα του Έλληνα: ασχολείται πολύ με τους άλλους και ελάχιστα με τον εαυτό του.

Έφθασε η ώρα.

Ο πάτος είναι κοντά σιγά σιγά οι Έλληνες θα αναγκαστούν να αλλάξουν.

Το έγραψες και σε ένα κείμενο τις προάλλες: Eτοιμαστείτε να μιλήσετε.

Εγώ ξέρω ότι εδώ στην επαρχία που ζω με το μποστανάκι που έχω και τη θάλασσα κάτω από τα πόδια μου θα συνεχίσω να περνάω τη ζωή μου φίνα μαζί με τους ”συνταξιδιώτες” μου.

Γιατί το θέμα είναι να έχεις να φας ένα καρπό αλλά με παρέα.

Βάζω το κολοκύθι βάζει ο άλλος τη ντομάτα ο τρίτος το τυρί. Όποιος δεν έχει, ας έρθει με το χαμόγελο του.

Έτσι θα την παλέψουμε.

Όποιος το κατάλαβε αυτό θα περάσει ζωή και κότα!

Αγάπη, Αλληλεγγύη, ένα καλό βιβλίο και καλή μουσική.

Εγώ αυτό κατάλαβα.

Υ.Γ Για εκείνο το παιδί που έγραψε ότι έκανε λιγότερα από αυτά που μπορούσε απλά θα του πω ότι πολλοί αισθανόμαστε έτσι. Αλλά νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο κουβαλάμε ενοχές που αναλογούν σε άλλους. Δεν μπορούν μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι να παλεύουν για κάτι που στην τελική η πλειοψηφία δε θέλει να αλλάξει.Τώρα να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ζωντανοί και άνθρωποι σε αυτήν την λαίλαπα που έρχεται. Ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί.

Να είσαι καλά Πιτσιρίκο

Β.

(Αγαπητή φίλη, βλέπω ότι είστε επικούρεια. Ένας κήπος, φίλοι, συζήτηση, ταπεινά εδέσματα και κρασί ήταν όλος ο κόσμος του Επίκουρου. Πολύ χρήσιμη για τους ανθρώπους η φιλοσοφία του Επίκουρου -ολοκληρωμένη πρόταση ζωής- σε όλες τις εποχές. Κρίμα που αν και είναι ένα τόσο δα βιβλιαράκι -και εξαιρετικά απλό-, ελάχιστοι Έλληνες θα κάνουν στον εαυτό τους τη χάρη να το διαβάσουν. Οι Έλληνες ασχολούνται πολύ με τους άλλους γιατί η Ελλάδα είναι επαρχία. Το κουτσομπολιό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε επαρχίας. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Και όλο και λιγοστεύουν. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.