Ας διαλέξουμε οάσεις και όχι βόθρους

Φίλε πιτσιρίκο
Παίρνω αφορμή από το “Κοτέτσι” που έγραψες για να πω πόσο δίκιο έχεις· και, επειδή δε γουστάρεις να σε παινεύουν, θα αναφερθώ σε αναγνώστες του μπλογκ, όπως ο Ηλίας, ο Άρης, ο Βασίλης, ο Σόλων και πολλοί άλλοι που τα κείμενα τους δείχνουν τόσο ωραία πράγματα,που σχεδόν τα έχουμε ξεχάσει στη μπανανία που ζούμε,πέρα από τις γνώσεις που διαθέτουν,δείχνουν ξεχασμένες αρετές όπως αλληλεγγύη, ανθρωπιά, ήθος αλλά και κατά καιρούς πολλές προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει, πώς πρέπει να αντιδράσουν οι Έλληνες. Μια πραγματική όαση.

Πρώτα από όλα, είναι όαση γιατί δείχνει, σε αντίθεση με το όλο κλίμα,
ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν, αλλά καταθέτουν και προτάσεις, με κορυφαία τη στάση πληρωμών, που αναφέρεται σε πλήθος κειμένων δικών σου, αλλά και αναγνωστών.

Από την άλλη, όπως σου είχα γράψει, “Οι Έλληνες είναι καναπεδάκηδες”.

Και ατομιστές δυστυχώς, γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει μαζικό το κίνημα· ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.

Όμως, οι φωνές αφύπνισης και αντίστασης που υπάρχουν, έστω και λίγους να ξυπνήσουν είναι κέρδος.

Και εδώ θα έρθω να αναφέρω -όχι ονομαστικά για να μη σε φέρω σε δύσκολη θέση, αν και όλοι ξέρουν τους συγκεκριμένους- διάφορους δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και άλλους συναφείς, που κάποτε το έπαιζαν αντιστασιακοί, ενώ τώρα έγιναν κανονικά παπαγαλάκια του συστήματος.

Τηλεοπτικές εκπομπές, σάιτ, μπλογκ, εφημερίδες κλπ, που είχαν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης, τώρα κάνουν μεγαλοπρεπείς γαργάρες και κωλοτούμπες.

Όπως και οι κυβερνητικοί όμοιοί τους, που έταζαν καλύτερες μέρες και απελευθέρωση από τη σκλαβιά των μνημονίων και έφεραν περισσότερα μέτρα και μεγαλύτερη εξάρτηση.

Κανονικός βόθρος όλο αυτό το σύμπλεγμα, πολιτικό, δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό κλπ· ας μείνουμε στην όαση του μπλογκ και τα όσα με δίψα διαβάζω καθημερινά από σένα και τους τόσους εκπληκτικούς φίλους.

Φίλε πιτσιρίκο, πρόσφατα σου έγραψα οτι “Έστω και στην παράταση, έστω και στα πέναλτι, μπορούμε να κερδίσουμε”.

Το πιστεύω γιατί το σύστημα είναι ετοιμόρροπο· εμείς, αν το θελήσουμε, μπορούμε και πρέπει φυσικά να επιταχύνουμε την πτώση.

Κυρίως, όμως, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά και ποιοι θα μπουν μπροστά.

Έχω άποψη για αυτό, σίγουρα και εσύ, αλλά είναι θέμα του μέλλοντος.

Προς το παρόν, ας διαλέξουμε σε όλα τα επίπεδα, οάσεις και όχι βόθρους.

Και έστω έναν να πείθουμε κάθε μέρα, κέρδος είναι.

Αυτά τα λίγα

Μ.
Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, το σύστημα είναι ετοιμόρροπο χρόνια τώρα. Αυτό δεν οφείλεται σε εμάς, οφείλεται στις αδυναμίες του καπιταλισμού. Χρήσιμο σύστημα -πιο χρήσιμο από τα προηγούμενα- αλλά έχει όρια και αδυναμίες. Στο επόμενο “ατύχημα” θα πηδάνε πάλι από τα μπαλκόνια. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και δεν είναι ωραίο να γράφουμε ωραία λόγια για το μπλογκ στο μπλογκ. Νομίζω πως στη ζωή δεν πρέπει να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Χάνεις χρόνο. Δυστυχώς, οι Έλληνες ασχολούνται πάρα πολύ με το τι κάνουν οι άλλοι. Εθνικό σπορ. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.