Μας ζηλεύουν όλοι

tsipras valsΤο τελευταίο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προλαβαίνει να δέχεται συγχαρητήρια και εκδηλώσεις θαυμασμού.

Από την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ μέχρι τον Μπάμπη -και άλλους τραπεζικούς υπαλλήλους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους-, όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Όλοι αυτοί που έσταζαν χολή για τον Τσίπρα μέχρι πριν από μερικούς μήνες, σήμερα τον αποθεώνουν.

Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά ο Αλέξης είναι απροβλημάτιστος και δεν θα καταλάβει καν από πού του ήρθε.

Ο τελευταίος που εκδήλωσε τον θαυμασμό του για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος του είπε πως τον ζηλεύει που πέρασε ένα κείμενο 7.500 σελίδων με μέτρα, χωρίς απεργίες.

Ο Τσίπρας έσκασε στα γέλια και του είπε “κάτσε να δεις τώρα που θα τους παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια με πόση χαρά θα τα δίνουν και πόσο θα χαίρονται οι άλλοι Έλληνες με αυτούς που θα χάνουν τα σπίτια τους”.

Εμάς τους Έλληνες ζηλεύει ο Βαλς, που δεν αντιδράσαμε στα νέα Μνημόνια.

Αλλά επειδή δεν μπορεί να το πει σε εμάς, το λέει στον Τσίπρα, για να μας το μεταφέρει αυτός.

Μας ζηλεύει ο Γάλλος πρωθυπουργός γιατί στην Γαλλία γίνεται πόλεμος στους δρόμους και οι απεργίες σαρώνουν τη χώρα, αφού οι Γάλλοι αντιδρούν στις αλλαγές στα εργατικά τους δικαιώματα.

Και οι Γάλλοι μας ζηλεύουν που δεν αντιδρούμε.

Γενικά, όλοι μας ζηλεύουν.

Είμαστε γαμάτοι, δεν το συζητάω.

(Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν γίνει ανέκδοτο. Συγγνώμη που το γράφω αλλά έτσι είναι. Αλλά μην δίνετε σημασία. Μας ζηλεύουν όλοι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.