Να μην ανησυχούν οι μενουμευρώπηδες: Και να φύγουμε από το ευρώ, θα πάμε στο μάρκο

Φίλε πιτσιρίκο
Το γλέντι, o χαβαλές και το γούστο που βγαίνουν με το Brexit είναι απίστευτα, όπως όμως και η αποστροφή, για άλλη μια φορά, για την υποτιθέμενη “ελίτ” της χώρας, οικονομική, πολιτική, “πνευματική” κλπ.

Οι τύποι είναι απίστευτοι.

Πιστεύω πως κάθε ένας που λίγο του κόβει, λίγο κυλάει αίμα στις φλέβες του, λίγο νιώθει, που είναι ένας απλός και καθημερινός άνθρωπος που δεν ανήκει σε κάποια κάστα που ζει εις βάρος των άλλων, που δεν ανήκει στους ολιγάρχες ή δεν είναι υπάλληλος τους, που γενικά δεν είναι μέσα στο σύστημα της διαπλοκής, δεν μπορεί παρά να πανηγυρίζει.

Εμείς, ως οπαδοί, κάθε αντίσταση και αντίδραση οποιασδήποτε μορφής την καλοβλέπουμε, όπως σου έχω γράψει, “Ή αυτοί ή εμείς”.

Θα μου πεις, πέρσι για μια νύχτα ο λαός πίστεψε στο όνειρο, πίστεψε πως νίκησε, αλλά τελικά προδόθηκε.

Ας πρόσεχε να μη τους ξαναψήφιζε.

Ας επανέλθουμε όμως στην “ελίτ” και τους υπαλλήλους της. Το τι ακούστηκε σε διάφορες εκπομπές, πριν βγουν τα αποτελέσματα, ήταν απίστευτο.

Από πολιτικούς, δημοσιογράφους, καθηγητές κλπ κλπ, υπαλλήλους του κατεστημένου, που ήταν πεπεισμένοι ότι το αποτέλεσμα θα ήταν υπέρ της παραμονής.

Τι ότι ο λαϊκισμός ηττήθηκε, τι ότι ο βρετανικός λαός ψήφισε ώριμα, τι ότι η Ευρώπη έχει μεν προβλήματα, αλλά θα τα ξεπεράσει ενωμένη κλπ κλπ.

Και μετά;

Μετά ήρθε το σοκ για αυτούς και η ώρα της αλήθειας.

Όμως, σαν από θαύμα, κατευθείαν έπαιξε σε καθολικό σχεδόν βαθμό,μια απαράδεκτη και εξευτελιστική για αυτούς κασέτα.

Ότι δηλαδή έκρινε το αποτέλεσμα ο άκρατος λαϊκισμός και η αμορφωσιά, ότι τα δημοψηφίσματα είναι εγκληματικά, ότι τέτοια θέματα δεν πρέπει να αποφασίζονται έτσι, κλπ κλπ.

Η νοοτροπία αυτή είναι ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Όποιος είναι φτωχός, αμόρφωτος, φουκαράς, μη έχων και κατέχων, πρέπει να είναι στο περιθώριο, δεν δικαιούται να συμμετέχει στις αποφάσεις κλπ κλπ.

Πάλι καλά που μπορούμε και να ψηφίζουμε ακόμη, αν και έχει αποδειχτεί οτι η ψήφος είναι μια ουτοπία, μια χίμαιρα, άλλο ψηφίζεις και άλλο βγαίνει.

Άλλωστε, αν μπορούσαν οι εκλογές να αλλάξουν τα πράγματα, θα ήταν παράνομες.

Πολύ σωστά,έχεις γράψει ότι η ΕΕ λειτουργεί εκφοβιστικά σε όποιον θέλει να βγει,σαν “μπαμπούλας”.

Εγώ θα πω ένα δικό μου απλό σκεπτικό.

Αν κάποιος είναι σε μια παρέα που διαρκώς τρώει ξύλο και κακοποιείται με κάθε τρόπο, τι πρέπει να πει, δε βαριέσαι ποιός ξέρει τι με περιμένει αν φύγω από την παρέα;

Αυτά που μας λένε είναι τρελά πράγματα αλλά. δυστυχώς, ελέγχουν όλους τους μηχανισμούς που επηρεάζουν και πολλές φορές διαμορφώνουν ζωές, συνειδήσεις, αξίες και τα ρέστα.

Διαμορφώνουν με κάθε τρόπο, από τη φτώχεια και την κάθε είδους δυσκολία που σπέρνουν στους λαούς, από την έλλειψη υγείας, την έλλειψη σωστής παιδείας, από την έλλειψη δουλειάς κλπ κλπ, μέχρι τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη-παλιά τους τέχνη κόσκινο, τέχνη διαχρονικά κάθε εξουσίας,που λέγεται διαίρει και βασίλευε.

Φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι που αντιδρούν σε όλα αυτά, όμως σπάνια υπάρχει η κρίσιμη μάζα, αλλά πολύ περισσότερο και η ενότητα που απαιτείται για να πολεμηθεί το σύστημα.

Και δεν είναι μόνο θέμα μόρφωσης, παιδείας, νόησης κλπ κλπ, πολλοί άνθρωποι υψηλότατου μορφωτικού και νοητικού επιπέδου είναι φασιστικής και απάνθρωπης νοοτροπίας και συμπεριφοράς.

Αυτό, βέβαια, που αναρωτιέται και αναμασάει πολύς κόσμος, είναι αν και πώς μπορεί να αντιδράσει, με ποιο τρόπο κλπ κλπ.

Χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δε γίνεται.

Εσύ,πολλοί αναγνώστες, αλλά και αρκετοί πλέον, έχουν αντιληφθεί, γράψει, αναφέρει ως μόνη αποτελεσματική αντίσταση, την στάση πληρωμών.

Προς το παρόν, όμως, όπως έχω επισημάνει παλιότερα, είμαστε απολύτως “χαλαρά σε λέω” και λέμε ο ένας στον άλλον, “Τι κάνεις; Περιμένω τις εξελίξεις”.

Όσον αφορά τέλος τη μεγάλη ανησυχία των μενουμευρωπαίων για το αν θα φύγουμε από το ευρώ και τι θα γίνει, να μην ανησυχούν καθόλου, γιατί αφενός θα διαλύσει το ευρώ, αφετέρου επειδή είμαστε εντελώς προτεκτοράτο της Γερμανίας, μπορεί να πάμε στο ακόμα πιο αγαπημένο και ταιριαστό για αυτούς, μάρκο.

Αυτά τα λίγα

Μ.
Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, έχουμε όλα τα μέσα στην διάθεσή μας. Αλλά δεν θέλουμε. Όχι μόνο εμείς. Και οι άλλοι. Οι Βρετανοί έχουν βασίλισσα ακόμα. Αιώνες δουλείας έχουν γράψει στο …DNA. Πάντως, εγώ το απολαμβάνω όλο αυτό μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Έχει πάρα πολύ μεγάλη πλάκα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.