Οι Έλληνες δίνουν συμβουλές και σε άλλους λαούς για να πετύχουν κι αυτοί

BrexitΣτην χτεσινή συγκέντρωση των Παραιτηθείτε στο Σύνταγμα, εμφανίστηκαν και πλακάτ κατά του Brexit. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα στην Βρετανία.

Ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που αντιλαμβάνομαι το πόσο γελοίο είναι εσύ να είσαι δούλος και η χώρα σου προτεκτοράτο, και να δίνεις συμβουλές στους πολίτες άλλων χωρών.

Οι δούλοι συμβουλεύουν τους ελεύθερους πολίτες τι να κάνουν. Μόνο οι σημερινοί Έλληνες μπορούν να το κάνουν αυτό.

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί πως δεν τους παίρνει πια να λένε τίποτα σε κανέναν.

Πρέπει τουλάχιστον να βγάλουν τον σκασμό.

Όταν έχεις αποδεχτεί και ψηφίσει την πλήρη υποδούλωση της χώρας σου, αποδέξου πως είσαι ένας σκατάς και μη μιλάς.

Αλλά όχι, οι Έλληνες τα ξέρουν όλα και είναι αδικημένες και παρεξηγημένες μεγαλοφυΐες.

Επίσης, υπάρχει συνωμοσία σε βάρος των Ελλήνων -του καθένα ξεχωριστά- και όλοι τους εξαπατούν, χωρίς να αναρωτιούνται ποτέ πώς είναι δυνατόν να σε εξαπατούν επί δεκαετίες και εσύ να συνεχίζεις να εξαπατάσει.

Το τελευταίο διάστημα έχω μιλήσει με πολλούς Βρετανούς.

Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι υπέρ του Brexit.

Από αυτά που μου είπαν, ήταν υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης αλλά αντιλαμβάνονται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πια μια αποκλειστικά γερμανική υπόθεση -αυτό το θεωρούν επικίνδυνο-, οπότε θα ήταν καλύτερο για την Βρετανία να αποχωρήσει.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύω εγώ για το θέμα, δεν μπορώ παρά να μην θαυμάσω τον τρόπο που μιλάνε οι Βρετανοί για τη χώρα τους.

Ούτε φωνές, ούτε υστερίες, ούτε τίποτα από αυτά τα “ελληνικά”.

Δεν βλέπω εθνικισμό στα λόγια τους και αίσθηση υπεροχής έναντι των άλλων ευρωπαϊκών λαών αλλά την επιθυμία να προστατεύσουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους.

Και δεν αναφέρομαι σε τίποτα ζάπλουτους Βρετανούς. Άνθρωποι της εργατικής τάξης που ψηφίζουν Εργατικούς, μου τα είπαν αυτά.

Η διαφορά με τους Έλληνες είναι τεράστια.

Στην Ελλάδα τα παιδιά ντρέπονταν να πουν πως ο πατέρας τους έκανε ένα “ταπεινό” επάγγελμα -και δεν έφταιγαν τα παιδιά για αυτό αλλά η υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας- αλλά ο Βρετανός σου λέει με περηφάνια πως ο πατέρας του ήταν ανθρακωρύχος, πως είχε έξι αδέρφια και πως ήταν πάμφτωχοι.

Οι Βρετανοί έχουν συνείδηση του ποιοι είναι, από πού έρχονται και πού πάνε.

Οι Έλληνες δεν έχουν ιδέα από πού έρχονται και έχουν πάντα την εντύπωση πως είναι κάποιοι άλλοι από αυτό που πραγματικά είναι. Οπότε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν πάνε πουθενά. Σέρνονται και περιφέρονται.

Θα ήθελα να υπερισχύσει το Brexit, για να αντιληφθούν οι Έλληνες, πως, όταν υπάρχει ένα αποτέλεσμα σε ένα δημοψήφισμα, το σέβονται όλοι· από την κυβέρνηση και τα κόμματα μέχρι αυτούς που ψήφισαν αντίθετα.

Αν και οι Ελληνάρες ούτε αυτό δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν.

(Παρέα Βρετανών με κερνούν μπύρες, γιατί θεωρούν ότι τους βοήθησα σε κάτι. Λένε στο σερβιτόρο πως αυτοί θα πληρώσουν τις μπύρες μου, τους λέω “Φυσικά, εσείς θα πληρώσετε τις μπύρες μου γιατί εγώ είμαι χρεοκοπημένος Έλληνας, δηλαδή πολίτης του Τρίτου Κόσμου”. Πολύ γέλασαν με αυτό.)

(Καθώς επιστρέφω από τη θάλασσα, βλέπω ηλικιωμένο Βρετανό με λευκό μπαστουνάκι να περπατάει κάπως προς τη μέση του δρόμου, σε σημείο που δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Έχω την εντύπωση πως είναι τυφλός. Του λέω ευγενικά να προσέχει γιατί περνάνε διαρκώς αυτοκίνητα. “Βλέπω” μου λέει, “σε ευχαριστώ”. Νομίζω πως δεν βλέπει, τα μάτια του δείχνουν ότι δεν βλέπει, αλλά είναι και θέμα περηφάνιας. Προχωράω και τον κοιτάω. Πάει να διασχίσει τον δρόμο. “Έρχεται ένα ασθενοφόρο” του φωνάζω. “Μπορεί να είναι χρήσιμο” μου λέει. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.