Οι δικαιολογίες των Ελλήνων

england icelandΗ Ισλανδία νίκησε την Αγγλία 2-1 και προκρίθηκε στο προημιτελικά του Euro 2016 που διεξάγεται στην Γαλλία. Εδώ υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα σημεία.

Όλοι αστειεύονται, κάνοντας λόγο για Brexit της Αγγλίας -που δεν είναι όλη η Βρετανία- και από το Euro 2016.

Όλοι αυτοί ξεχνούν πως η Ισλανδία -που απέκλεισε την Αγγλία- δεν είναι ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε βέβαια στην Ευρωζώνη.

Η Βρετανία δεν θέλει να είναι πια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ισλανδία δεν ήταν ποτέ και απέσυρε μάλιστα την υποψηφιότητά της για ένταξη. Δεν θέλει.

Θέλω να κάνω μια παρατήρηση.

Στα πολλά κείμενα που έχουν γραφτεί στο μπλογκ από αναγνώστες και από εμένα για την Ισλανδία και το πώς αντέδρασαν οι Ισλανδοί στην χρεοκοπία της χώρας τους, πάρα πολλοί μου έγραψαν πως η Ισλανδία είναι μια πολύ μικρή χώρα και αυτός ήταν ο λόγος που μπόρεσε να αντιδράσει δυναμικά και αποφασιστικά.

Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, πάρα πολλοί μου έγραψαν πως η Βρετανία είναι μια μεγάλη χώρα, οπότε μπορεί να αντιδράσει δυναμικά.

Η Ισλανδία είναι πάρα πολύ μικρή, η Βρετανία είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Τελικά, ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος που πρέπει να έχει μια χώρα, για να αντιδράσουν οι πολίτες της;

Ας μας ενημερώσει κάποιος σύγχρονος Έλληνας. Αυτοί τα ξέρουν όλα.

Είναι απίστευτες οι δικαιολογίες που βρίσκουν πολλοί Έλληνες, για να μην παραδεχτούν πως είναι χέστηδες και ραγιάδες.

Είναι απίστευτες οι δικαιολογίες που βρίσκουν πολλοί Έλληνες για να ακυρώσουν όλους όσοι είναι καλύτεροι από αυτούς.

(Πάντως, υπάρχει τρόπος να λυγίσουν από τις αγορές και οι λιγοστοί και περήφανοι Ισλανδοί: Να βάλουν με το ζόρι την Ισλανδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά κάποιοι λαοί, εκτός από το τυρί, βλέπουν και τη φάκα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.