Να ψηφίζουν και οι τουρίστες στις ελληνικές εκλογές

touristsΕίναι υπέροχο που στην επέτειο του δημοψηφίσματος που το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, κεντρικό πολιτικό θέμα στην Ελλάδα είναι ο εκλογικός νόμος, η απλή αναλογική και η ψήφος στα 17.

Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις Ιουλίου του 2015, αποδείχτηκε πως δεν έχει απολύτως καμία σημασία τι ψηφίζουν οι Έλληνες αλλά σήμερα η κυβέρνηση και τα κόμματα του προτεκτοράτου συζητούν για τον εκλογικό νόμο σε εκλογές που δεν έχουν κανένα νόημα.

Θα ήθελα κι εγώ να πάρω μέρος στον δημόσιο διάλογο για τις εκλογές και να καταθέσω τις προτάσεις μου.

Προτείνω να ψηφίζουν και τα μωρά. Να μην υπάρχει όριο ηλικίας για την ψήφο.

Αφού οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα -και οι διαταγές έρχονται από τις Βρυξέλλες-, γιατί να μην ψηφίζουν και τα βρέφη;

Μετά από χρόνια, θα δείχνεις στην Αννούλα τη φωτογραφία και θα της λες “να, μωρό μου, εδώ είσαι εσύ που ψηφίζεις για πρώτη σου φορά, όταν ήσουν εννιά μηνών”.

Επίσης, προτείνω να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Τι θα αλλάξει;

Γιατί να μην δώσουμε τη χαρά σε πρόσφυγες και μετανάστες να ψηφίσουν σε εκλογές χωρίς νόημα και να νιώσουν περήφανοι που είναι κι αυτοί πολίτες του προτεκτοράτου;

Αυτοί που θα πρέπει να ψηφίζουν οπωσδήποτε είναι οι τουρίστες.

Μπορούμε να κάνουμε καμπάνια με σύνθημα “Ψήφισε στην Ελλάδα” και να φέρουμε στην Ελλάδα εκατομμύρια τουρίστες.

Βέβαια, θα πρέπει να κάνουμε τις εκλογές πάντα το καλοκαίρι γιατί είναι μάλλον απίθανο να πάει ο τουρίστας να ψηφίσει Φλεβάρη μήνα στη Μύκονο.

Ο εκλογικός τουρισμός μπορεί να φέρει δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα.

Τα ξενοδοχεία θα γεμίζουν από εκλογείς από την Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Βρετανία, την Αυστραλία και άλλες πλούσιες χώρες, με αποτέλεσμα οι εκλογές στην Ελλάδα να είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου και να διαφημίζουν τη χώρα μας.

Αν μάλιστα δώσουμε το δικαίωμα στους τουρίστες να ψηφίζουν στις παραλίες -και στήσουμε τις κάλπες δίπλα στις ξαπλώστρες-, θα διαφημίζουμε τις δαντελωτές παραλίες μας με την χρυσή άμμο σε όλο τον πλανήτη.

Σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια μπλουζάκια και μαγνητάκια με το σύνθημα “Ψήφισα στην Ελλάδα” θα πουλάμε κάθε χρόνο.

Γιατί θα πρέπει να κάνουμε τις εκλογές κάθε χρόνο.

Αλλά τι πειράζει να κάνουμε εκλογές και δυο φορές τον χρόνο;

Αφού οι εκλογές στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα νόημα.

(Όλη αυτή η υστερία με τον εκλογικό νόμο και την ψήφο στα 17, αποδεικνύει πως οι πολιτικοί του προτεκτοράτου έχουν αντιληφθεί πως στις επόμενες εκλογές η αποχή θα φτάσει στο Θεό. Για να δούμε πόσο έξυπνοι είναι οι πολίτες. Μέχρι τώρα, δεν τους λες και πολύ έξυπνους.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.