Ο κόσμος πήρε φωτιά και δεν κρατάει κανείς μας μάνικα

turkeyΚομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Ότι θα βλέπαμε απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος σε live μετάδοση, εντάξει δεν το περίμενα.

Οι μέρες της αθωότητας δεν έλαβαν απλά τέλος.

Τρεχάτε να σωθείτε, αλλάξτε πλανήτη, όσο μας παίρνει ακόμα.

Φοβερό και αυτό που είπε ένας Αμερικάνος πριν από λίγο: “ο κόσμος πήρε φωτιά και δεν κρατάει κανείς μας μάνικα.”

Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω αν το καταλάβαμε, αλλά γίνεται στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία.

‘Η να το πω πιο σωστά, απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Επειδή τα γεγονότα δεν έχουν ξεκαθαριστεί, όπως και αν το πραξικόπημα θα στεφθεί με επιτυχία, τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι ένα κομμάτι του στρατού ελέγχει αυτή την στιγμή την κατάσταση, έχει αναλάβει δηλαδή την εξουσία στην Τουρκία.

Φαίνεται ότι έχουμε κανονικό, στρατιωτικό πραξικόπημα με ανταλλαγή πυροβολισμών και με ομηρίες κυβερνητικών κτιρίων, με αεροπλάνα να πετάνε χαμηλά πάνω από την ‘Αγκυρα και ελικόπτερα να ανοίγουν πυρ κατά στόχων.

Τσιμπήστε με, τι 24ωρο είναι αυτό το τελευταίο;

Η Γαλλία να οδηγείται επί των πραγμάτων ενεργότερα στη Μέση Ανατολή, 28σέλιδη κυβερνητική έκθεση να δείχνει εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στην 11/9/2001 -καλά 15 από τους 19 αεροπειρατές ήταν Σαουδάραβες- και στην Τουρκία να έχουμε πιθανό πραξικόπημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα Βαλκάνια αλλά και την ευρύτερη κατάσταση στη Μεσόγειο, αλλά και τη Μέση Ανατολή.

‘Ολα μπαίνουν σε μια διαφορετική τροχιά, ενώ τυχόν εγκλήματα εντός της Τουρκίας θα αντιμετωπίζονται ως φυσιολογική εξέλιξη του πραξικοπήματος, είτε αυτό πετύχει είτε όχι.

Δηλαδή, η κατάσταση είναι win-win για την παγκόσμια ολιγαρχία.

Αν επικρατήσει ο Ερντογάν, θα επιβάλλει τρομερή αστυνομοκρατία, ενώ, αν επικρατήσουν οι πραξικοπηματίες, θα έχουμε στρατιωτική χούντα.

Κομπλέ.

‘Οπως και να έχει, Κούρδοι και πρόσφυγες την έχουν πατήσει κανονικότατα.

Πολύ, πολύ επικίνδυνες καταστάσεις αυτές που άρχισαν να λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη.

Από την στάση που θα κρατήσουν τα κομμάτια του τουρκικού στρατού που βρίσκονται ανατολικότερα προς τη Συρία, αλλά και από την στάση της διεθνής κοινότητας -που μεταξύ μας τώρα απλά θα κοιτάει όπως κάνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις-, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες/μέρες τι ακριβώς θα επακολουθήσει.

Πάντως, έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις στην λεγόμενη αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Δεν είναι οι θρησκείες στη μέση, βλάκα.

Ούτως ή άλλως, υπάρχει μόνο μια θρησκεία εδώ και δεκαετίες, το χρήμα.

Τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα είναι που αλληλοσυγκρούονται.

Η αλλαγή της κατάστασης στην Τουρκία -είπα ότι ασχέτως ποιος θα κερδίσει η Τουρκία θα σκληρύνει την στάση της σε πολλά θέματα- συνεπάγεται ότι έχουμε ένα πιθανό ευρύτερο σχέδιο και μια μεγάλη αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ευρώπης, σε συνδυασμό και με την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Ευτυχώς, η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο οπότε δεν κινδυνεύει.

‘Οταν τα λιμάνια είναι των Κινέζων, τα τρένα των Ιταλών και τα αεροδρόμια των Γερμανών, μην ανησυχείς, δεν σε πειράζει κανένας.

Πολύ παράξενη η σημερινή ημέρα…

Και που ‘μαστε ακόμα.

Οι μέρες της αθωότητας δεν έλαβαν απλά τέλος.

Σε λίγους μήνες θα φαντάζουν με όνειρο θερινής νυκτός.

Τι άλλο θα δούμε ρε.

Με εκτίμηση

Άρης

(Αγαπητέ Άρη, εγώ πήγα στο Ζέφυρο στα Πετράλωνα και είδα το Θεώρημα του Παζολίνι για 100στή φορά, και επέστρεψα σπίτι μου και βρήκα τον Ερντογάν έξω από την πόρτα μου να μου ζητάει άσυλο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ότι θα δω και τον Ερντογάν ικέτη στην πόρτα μου δεν το περίμενα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.