Πατούσες του Αιγαίου

patouses loutraΑγαπημένε Πιτσιρίκο,
Ανταποκρίνομαι κι εγώ στο πατουσοκάλεσμα, αφού είναι το φλέγον ζήτημα των ημερών και δεν μπορώ να αντισταθώ!

Λοιπόν, αραχτή πατουσοφωτογραφία με φόντο τον ουρανό και τη θάλασσα στα Λουτρά της Κύθνου.

Εκεί έχω περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής μου και έχω να θυμάμαι μερικές από τις καλύτερες και πιο χαλαρές στιγμές.

Το βράδυ ποτά και ουρανός γεμάτος άστρα, και τη μέρα ύπνος κάτω από τα αρμυρίκια και βουτιές στη θάλλασα!

Κατά ένα μαγικό τρόπο, η θάλασσα αδειάζει το μυαλό και τα κάνει όλα να φαίνονται απλά.

Εύχομαι σε όλους είναι ένα χαλαρό -όσο γίνεται- καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα!

A.

(Αγαπητή φίλη, η Κύθνος είναι το πρώτο νησί του Αιγαίου το οποίο επισκέφτηκα. Σε πολύ μικρή ηλικία, πολύ πριν την ανακαλύψουν οι Αθηναίοι. Νομίζω στο Δημοτικό. Μέχρι τότε, νόμιζα πως όλα τα νησιά είναι πράσινα σαν τη Ζάκυνθο και έπαθα πλάκα με την ξεραΐλα των Κυκλάδων. Το ακόμα καλύτερο είναι πως έχω περάσει πολλά καλοκαίρια στα Λουτρά. Το Σχοινάρι το ξέρω σαν την παλάμη μου. Όλοι οι σκορπιοί της Κύθνου -δεν έχω δει τόσους σκορπιούς σε άλλο νησί- με ξέρουνε. Το ακόμα-ακόμα καλύτερο είναι πως έχω φωτογραφίες με τα πόδια μου πάνω στον φράχτη στο σπίτι των γονιών του συμμαθητή μου που με φιλοξενούσαν. Οπότε, παίζει και να γνωριζόμαστε. Μπορεί και να έχουμε γίνει και ζευγάρι ένα βράδυ που θα είχαμε πιει πάρα πολύ και δεν ξέραμε τι κάναμε. Καλά, σταματάω εδώ γιατί έχω κι ένα κάρο πατούσες να ανεβάσω. Να είστε καλά. Την αγάπη μου. Χαιρετισμούς στον Ζέλο και τον Νικολάκη τον Ζάπα, αν ζουν ακόμα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.