Κρίμα

Αγαπητέ μου πιτσιρίκο,
τελικά έχεις απόλυτο δίκιο.
Το έχεις πει προ πολλού. Δεν υπάρχει σωτηρία.

Η επιβεβαίωση έρχεται από παντού. Δες τι γίνεται με τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυναμεις.

Ο κάθε ένας τους διεκδικεί την πατρότητα του περυσινού ΟΧΙ, χωρίς να γνωρίζουν ότι “το όχι το είπαμε, αλλά μας τελείωσε. Το ΟΧΙ πέθανε και δεν έχει ιδιοκτήτη” όπως λέει και ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στο UNFOLLOW

Ο κάθε ένας τη δική του μάζωξη, άλλος στο Λυκαβηττό, άλλος στην Ομόνοια, άλλος στην Κλαυθμώνος, άλλος στο Σύνταγμα ή δεν ξέρω πού αλλού, και όλοι τους τάχα μου πατέρες και υπερασπιστές του ΟΧΙ.

Αν σε ένα τόσο απλό ζήτημα, όσο η υπεράσπιση του ΟΧΙ, δεν μπορούν να συνεννοηθούν όλες οι επί μέρους υπέρ του ΟΧΙ δυνάμεις και δεν καταφέρνουν να οργανώσουν μια μαζική ενιαία εκδήλωση διαμαρτυρίας – αντεπίθεσης στον Αρμαγεδδώνα που ζούμε, πώς περιμένεις/με να αντιδράσουν οι Έλληνες;

Μάλλον έχει δίκιο ο σύντροφος Π., στο Πένθος που λέει:

“Πενθεί ο κόσμος σύντροφοι, πενθεί γιατί έχουμε πόλεμο.

Πενθεί γιατί του πήρανε τα υλικά αντικείμενα, Πενθεί γιατί του πήραν τα λεφτά, Πενθεί γιατί έφυγαν οι φίλοι του ή ο ίδιος για άλλα μέρη, Πενθεί γιατί του πήραν τα όνειρα, Πενθεί γιατί ξεσκεπάστηκε όλη του η γύμνια σε παιδεία, αξίες, πολιτισμό, κουλτούρα, επιστήμη, τίποτα από αυτά δεν έχει σταθεί ικανό στα τόσα χρόνια ιστορίας του ανθρώπου να τον κάνει να ξεπεράσει τα ψυχολογικά εμπόδια που έχει και να δεί αλήθειες που είναι μπροστά στα μάτια του.

Πενθεί γιατί πολλά από αυτά που έμαθε να αγαπάει αποδείχτηκε πόσο εύθραυστα είναι και πόσο ανίκανος είναι να τα διαχειριστεί”

Όντως έχουμε πόλεμο. Και πόλεμο αδυσώπητο. Μόνο που ο πολύς κόσμος ακόμα δεν τον έχει πάρει χαμπάρι.

Ο κάθε ένας στην κοσμάρα του.

Πήγα σήμερα το μεσημέρι στην τράπεζα να δω αν είχε μπει το επικουρικό και κατά πόσο μειωμένο είναι.

Ουρά ο κόσμος! Και μη φανταστείς ότι βρίσκομαι σε καμιά Αθήνα, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ζω, και το σπουδαίο είναι ό,τι το ΑΤΜ δεν είχε χρήματα να πάρει ο κόσμος.

Κι όμως, όλοι περίμεναν/με σαν αποβλακωμένοι να δούνε/με την κίνηση και το υπόλοιπο του λογαριασμού τους/μας.

Κι όταν έπαιρναν/με το μαγικό χαρτάκι με το υπόλοιπο και την κίνηση, το κοιτούσαν/με με μια στωικότητα, σχεδόν αδιαφορία, λες και επρόκειτο για κάποιον άλλον.

Τρόμαξα με αυτή την αφασία!

Και όταν κάποια στιγμή “είπα Ευρώπη και Ευρώ δεν θέλαμε; Τώρα ούτε Ευρώ έχουμε”, με κοιτούσαν λες και ήμουν από άλλο γαλαξία.

Και τελικά, έρχομαι να συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό που λες “Οι Έλληνες δεν αντιδρούν γιατί τους αρέσει αυτό που τους συμβαίνει.”

Όμως, βρε πιτσιρίκο μου, αυτό δεν είναι λίγο ακαταλαβίστικο;

Τώρα θα μου πεις όσο είναι ακαταλαβίστικο το να μην μπορούν οι διάφορες αριστερές δυνάμεις να ομονοήσουν σε ένα και μόνο ζήτημα, άλλο τόσο είναι και αυτό.

Και δυστυχώς, όπως πάμε, θα δούμε Πρωθυπουργό το ζαβό του δράκουλα.

Κρίμα κι άδικο.

Με τις υγείες μας…

Ηλίας Μπ.

(Αγαπητέ Ηλία, πρόσεξε λίγο τι έγραψες. Σε ενοχλούν αυτοί που θα είναι αύριο στον δρόμο -στην επέτειο του δημοψηφίσματος- και δεν θα είναι σε ένα μέρος όλοι μαζί. Δεν σε ενοχλούν αυτοί που δεν θα είναι αύριο σε κανένα δρόμο και είναι η τεράστια πλειοψηφία. Εγώ, πάντως, θα πάω σε μια συγκέντρωση. Μπορεί και σε δυο. Γενικά, θέλουμε όλοι να κάνουν κάτι οι άλλοι. Και να το κάνουν όπως θέλουμε εμείς. Αλλά και πάλι, κάποιο ελάττωμα θα του βρούμε. Ε, δεν γίνεται έτσι. Πάντως, σε ευχαριστώ, γιατί καταλαβαίνω από αυτά που μου γράφουν πολλοί αναγνώστες -εφτά σχεδόν χρόνια μετά την χρεοκοπία- πως πρέπει να κοιτάξω κι εγώ την πάρτη μου. Μάλλον δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να προσπαθείς για το κοινό καλό. Α, οι αριστερές δυνάμεις δεν διαφέρουν από τις δεξιές. Η χώρα έχει υποδουλωθεί. Δεξιοί κι αριστεροί είναι δούλοι. Αυτά τουλάχιστον θα έπρεπε να τα ξέρουμε πια. Να είσαι καλά. Και πήγαινε αύριο σε μια συγκέντρωση. Κι ας μη συμφωνείς με όλους και με όλα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.