Ιστορικές πατούσες

patousesΓεια χαρά, πιτσιρίκο μου!
Πληροφορήθηκα πως διέκοψες το κίνημά σου -λίγο αργά μεν γιατί τώρα γύρισα από διακοπές- και είναι κατανοητό, αν και δεν το βλέπεις, όμως ήθελα να σου ζητήσω να μην το σταματήσεις εντελώς. Ας εμφανίζεται καμία πατούσα πού και πού να μας φτιάχνει τη μέρα. Τόσες πατούσες σε τόσα μέρη και τόσες ευφάνταστες προοπτικές – ένας χάρτης και ένα σωρό ιστορίες πίσω από αυτές.

Αποφάσισα με χίλιους δισταγμούς να σου γράψω γι’αυτές τις πατούσες που βλέπεις να πατάνε την τραχιά και παρά τρίχα καμμένη παραλία της Αγίας Άννας της Εύβοιας.

Ήθελα να σου εκμυστηρευτώ πως έχουν σταθεί πρωτοπόρες από τα μικράτα τους.

Βγάζουν τέτοια πατουσοφωτογραφία από το μακρινό 2.000 π.€., όταν πρωταγκαλιάστηκαν σε μια παραλία στο Αγκίστρι.

Εκεί η πρώτη κοινή τους φωτογραφική λήψη, εκεί οι πρώτες υποσχέσεις, εκεί όλα τα πρωτόγνωρα.

Ξέρεις, πιτσιρίκο, τότε δεν είχαμε ψηφιακές μηχανές να τραβάς καμία δεκαριά φωτογραφίες και να αποφασίζεις σε ποια πόζα σου αρέσουν καλύτερα.

Έπρεπε να περιμένεις να εμφανιστεί το μικρό σου φιλμ, για να διαπιστώσεις αν θα αποτυπωθεί στη μοναδική σου λήψη όλη η μαεστρία που έβαλες για να τις απαθανατίσεις αγκαλιασμένες.

Με τα χρόνια, αυτή την καθιερωμένη ιεροτελεστία της πατουσοφωτογραφίας την αγάπησα πολύ.

Φταίει που πολλά καλοκαίρια οι πατούσες δεν βυθίζονταν στην άμμο· το ενα ζευγάρι στριμωγμένο σε φοιτητικές μπότες σε μια χώρα ανήλιαγη, το άλλο ζουληγμένο σε στρατιωτικά άρβυλα, χωριστά αλλά πάντα μαζί, πρόσμεναν ακόρεστα τη στιγμή που θα γαργαλούσαν την άμμο και θα έθαβαν μέσα της τη νοσταλγία των χαμένων καλοκαιριών.

Μέρες τώρα -με αφορμή το κίνημά σου- αναρωτιέμαι τι με είχε κάνει να εστιάσω στις πατούσες· ίσως στην αρχή η αίσθηση που άφηνε η επαφή, πιο μετά σίγουρα η ασφάλεια της συνοδοιπορίας.

Και να που πλέον τα ζευγάρια με τις πατούσες έγιναν τρία -το πιο μικρό, φέτος πιο σταθερό αλλά και πιο ατίθασο παλεύει να βρει τη θέση του στη λήψη.

Αυτή είναι η επίσημη πρώτη της τρίτης πατούσας στη συνήθη μας πατουσοφωτογραφία.

Είπα λοιπόν να τη μοιραστώ μαζί σου για λόγους διπλά ιστορικούς με την ελπίδα (τζιζ) το κίνημά σου να συνεχίσει την πορεία του.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Νινάκια

(Αγαπητή φίλη, μπορεί να μην ανεβάζω πια τις φωτογραφίες με τις πατούσες -πραγματικά, είναι εκατοντάδες τα μέιλ και δεν προλάβαινα-, αλλά το Κίνημα της Πατούσας είναι εδώ. Είναι θέμα χρόνου να πάρουμε την εξουσία για να την καταργήσουμε. Η πατουσική αταξική κοινωνία έρχεται. Πολύ ωραία η φωτογραφία σας. Εύχομαι οι πατούσες να πληθύνουν κι άλλο στην οικογένειά σας. Δεν εννοώ να βγάλετε εσείς οι τρεις κι άλλα πόδια αλλά να κάνετε κι άλλα μωράκια. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.