Το καρναβάλι του Ρίο τελείωσε

rioΕντυπωσιακή ήταν η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αφού οι Βραζιλιάνοι έκαναν μια ακόμα πρόβα για το καρναβάλι -μετά την τελετή έναρξης- και τα πήγαν περίφημα.

Χιλιάδες αθλητές από όλες τις χώρες του κόσμου λικνίζονταν στους ρυθμούς της σάμπα, ενώ κάποιοι φασώνονταν κιόλας μέσα στο στάδιο, αφού είναι γνωστό πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας περιφερόμενος γαμιστρώνας, όπου οι αθλητές ικανοποιούν όλες τις ερωτικές φαντασιώσεις τους, και αθλήτριες από την Φινλανδία και την Νορβηγία παίρνονται νουμεράδα από όλους τους αθλητές της Κένυας.

Βέβαια, δεν αντέχεται τόση σάμπα και σου προκαλεί εμετό -μετά από κάποιες ώρες-, οπότε και ο Θεός δεν άντεξε τα καρναβαλίστικα τραγούδια και έριξε μια βροχή, μπας και σταματήσουν επιτέλους, αλλά οι Βραζιλιάνοι ήθελαν πάρα πολύ να μας πείσουν πως είναι χαρούμενοι, κεφάτοι και ευτυχισμένοι, οπότε συνέχισαν να χορεύουν μέσα στην βροχή και ο Θεός δεν έκανε κι έναν σεισμό να τους καταπιεί όλους η γη να ησυχάσουμε.

Ήταν τόσο βαρετά και μονότονα τα βραζιλιάνικα τραγούδια, που, μόλις ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, νόμιζες πως ακούς το μεγαλύτερο μουσικό αριστούργημα όλων των αποχών.

Επίσης, στον εθνικό μας ύμνο παλουκώθηκαν επιτέλους όλοι αυτοί που κουνιόντουσαν συνέχεια και σου προκαλούσαν ζαλάδα, αν και κάποιοι συνέχισαν να χορεύουν σάμπα ακόμα και στο “απ’ τα κόκαλα βγαλμένη” γιατί δεν μπορούσαν να σταματήσουν, αφού κουνιόταν η μέση τους από μόνη της.

Βέβαια, όλα αυτά θα ατα νοσταλγήσουμε στο Τόκιο σε τέσσερα χρόνια γιατί οι Γιαπωνέζοι δεν φημίζονται για τη μουσική τους αλλά για το ότι είναι υστερικοί και μικροτσούτσουνοι.

Ευτυχώς, ένας παγκόσμιος πόλεμος που θα αφανίσει ολόκληρες χώρες φαίνεται πολύ πιθανός, οπότε μπορεί να εξαφανιστεί και η Ιαπωνία από τον χάρτη και μπορεί να μην γίνουν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, με αποτέλεσμα να μην μάθουμε ποιος είναι ο καλύτερος αθλητής του κόσμου στο τραμπολίνο και να έχουμε ψυχολογικά προβλήματα.

Από σήμερα οι Βραζιλιάνοι επιστρέφουν στη μίζερη πραγματικότητά τους και οι Έλληνες αφήνουν το Ρίο και πάνε στο Αντίρριο. Κολυμπώντας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.