Κύριε Πολάκη, να λέτε “όπως έγραψε ο πιτσιρίκος”

polakisΟ αναπηρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απάντησε στον Παύλο Τσίμα -που τον κατηγόρησε για χρυσαυγίτικες συμπεριφορές από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ της “σοβαρής Χρυσής Αυγής” που μπορεί να συγκυβερνήσει με την Νέα Δημοκρατία, όπως είχε πει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου (δηλαδή αυτό πίστευε ο Γιάννης Αλαφούζος)-, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως “Η αγάπη για το ΧΡΗΜΑ, σε κάνει Παύλο Τσίμα”.

Θέλω να διορθώσω τον κ. Πολάκη.

Η σωστή φράση είναι “Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα”.

Για την ακρίβεια, τον Απρίλιο του 2011, σε ένα κείμενο για τον Τάσο Μαντέλη, είχα γράψει «το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα».

Στις 30 Ιουνίου του 2011, κάποιος έγραψε αυτό το σύνθημα στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Παύλος Τσίμας μου έγραψε και μου έκανε παράπονα -να ποιοι είναι οι αναγνώστες του μπλογκ-, λες και φταίω εγώ που αυτό το σύνθημα γράφτηκε σε εκατοντάδες τοίχους σε όλη τη χώρα.

Εγώ φταίω που έχω σουξέ, αν και δεν έχω εμφανιστεί ποτέ στην τηλεόραση;

Βέβαια, το σύνθημα ακούστηκε και από ανθρώπινα χείλη, αφού, όταν ο Παύλος Τσίμας πήγε να παρουσιάσει το βιβλίο του στη Λιβαδειά, κάποιοι θαυμαστές του του το φώναξαν και του πέταξαν και μερικά αυγά.

Τέλος πάντων, θέλω να ζητήσω από τον κ. Πολάκη να πει πως αυτή η φράση ανήκει στον πιτσιρίκο.

Πρέπει να λέμε ποιες φράσεις μεγάλων πνευμάτων χρησιμοποιούμε.

Θέλω και οι φιλελέδες -που είναι πολύ υπέρ της πνευματικής ιδιοκτησίας- να με στηρίξουν και να ζητήσουν από τον κ. Πολάκη να επανορθώσει και να πει πως χρησιμοποίησε μια δική μου φράση.

Δεν είναι μόνο ο Παύλος Πολάκης που χρησιμοποιεί τα λόγια μου, χωρίς να κάνει αναφορά στην πηγή.

Να θυμίσω πως ο Αντώνης Σαμαράς, τον Ιούλιο του 2010, τότε που το έπαιζε ακόμα αντιμνημονιακός, είχε χρησιμοποιήσει το «Δώστε μας πίσω τη χώρα μας!» που ήταν γραμμένο στο μπλογκ μου επί μήνες.

Καλά, το πόσες ατάκες μου έχει χρησιμοποιήσει ο λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα -πριν γίνει ο Αλέξης πρωθυπουργός- δεν το συζητάω. Θα έπρεπε να μου έχουν κόψει μισθό οι συριζαίοι.

Βέβαια, μια και ήρθε η κουβέντα στον Παύλο Τσίμα, να θυμίσω πως είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συριζαίους. Είχε κι εκπομπή στο “Στο Κόκκινο”.

Τον προόριζαν και για πόστο, αν θυμάμαι καλά. Ο Παύλος Τσίμας ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει στην ομάδα που θα διηύθυνε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, Στο Κόκκινο), ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες τον ήθελαν να έχει δεχτεί πρόταση και για εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από τους πρώην κνίτες, όπως ο Παύλος Τσίμας και ο Αλέξης Τσίπρας. (Δώστε σημασία στο “πρώην”.)

Αυτοί είναι οι αριστεροί στην Ελλάδα, οπότε φανταστείτε πώς είναι οι δεξιοί.

(Εντάξει, θα το γράψω. Ήμουν καλεσμένος σε μια εκδήλωση ενός ανθρώπου που συμπαθώ. Οπότε, πήγα. Καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν και ο Παύλος Τσίμας. Ο Παύλος Τσίμας δεν με γνωρίζει, βέβαια. Τον πλησιάζω -αν και είναι σχεδόν το ίδιο τρομακτικός με τον Τάσο Τέλλογλου- και του λέω πόσο πολύ θαυμάζω την δουλειά του και πως μακάρι να ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι σαν αυτόν. Με ευχαρίστησε. Ντράπηκε ο γλυκός μου. Άχου το, μωρέ. Θα έπρεπε να του πω “σιχάθηκα τον πιτσιρίκο μετά από αυτό που έγραψε για εσάς”.)

(Πολύ ευαίσθητοι σήμερα στον ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους που θα χάσουν την δουλειά τους και την απάντηση του Τσίπρα στην Τσικρίκα. Περίεργο, όταν είχε απολυθεί ο Άρης Χατζηστεφάνου από τον ΣΚΑΪ, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βγήκε στο μικρόφωνο του ΣΚΑΪ και είπε για τον –επί σειρά ετών- συνάδελφό του που μόλις είχε απολυθεί: «Η εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου ήταν μια ώρα στυγνής ιδεολογικής προπαγάνδας». Αυτό για την «στυγνή ιδεολογική προπαγάνδα» το είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου που αργότερα -λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα- ανακάλυψε την «σοβαρή Χρυσή Αυγή».)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.